A Rockstar próbál mindent megtenni, hogy visszaszerezze a játékosok bizalmát, amit most a GTA 6 helyett visszatérő klasszikusokkal próbál elérni.

Alig van olyan, a videojátékok iránt kicsit is érdeklődő ember, aki ne hallott volna az utóbbi idők egyik legfájóbb hasra eséséről, amit a Rockstar Games és a Grove Street Games közösen mutatott be a klasszikus GTA-k felújított kiadásával.

A fejlesztőkre itt nem is lehet nagyon haragudni, talán csak néhány elbaltázott dizájnt érintő döntésekben lehetnek vétkesek, a legnagyobb felelőse a fiaskónak a Rockstar és a mögötte álló Take Two voltak. Először is a bejelentésük után nem sokkal eltávolították a Vice City, GTAIII és a San Andreas eredetijét a digitális boltokból, másodszor teljes áron címkézték fel a remasterelt csomagot, végezetül pedig láthatóan sürgették a GSG-t, akik láthatólag a fix megjelenési dátum miatt nem tudták befejezni a munkát.

Ennek pedig mi, játékosok ittuk meg a levét.

Persze a bajok még tovább fokozódtak, amikor rögtön a megjelenés után napokra játszhatatlanná vált a definitív kiadás, amiről a Rockstar nem nagyon kezelt megfelelően. Mindez pedig érthető módon tömeges refundot vont maga után.

Most, több mint egy héttel a senki által nem kívánt felsülést követően a Rockstar elismerte, hogy kifejezetten rossz állapotban adták ki a fejlesztők kezei közül a játékokat, és próbálnak minden tőlük telhetőt megtenni azért, hogy visszaszerezzék a játékosok bizalmát. Magyarul egy sor kárpótlást jelentettek be.

Természetesen leszögezték, hogy amilyen hamar csak tudják kijavítják a The Definitive Edition hibáit, sőt, már a következő patch is számos ismert problémát orvosol. Bejelentették továbbá, hogy a GTAIII, Vice City és a San Andreas eredetije a trilógiás kiadásban visszatérnek a Rockstar boltjába, vagyis újra megvásárolhatóak lesznek.

Továbbá azok, akik 2022. június 30. előtt befizetnek a The Definitive Edition-re, ajándékba megkapják mindhárom kult-klasszikus eredeti verzióját.

A 2022-es dátum azért elég nagy jófejség, hiszen a legtöbben ilyen esetben csak azoknak adnak kárpótlást, akik a még a bejelentés előtt fizettek be a balul elsült alkotásra. A kérdés persze az, hogy mindezzel le lehet-e kenyerezni a csalódott tömeget, akiknek egyébként sokkal inkább fáj a foguk egy folytatásra, mintsem a korábbi etapok újramelegített és teljes áron kínált kiadásaira.

via – Gameindustry

https://leet.hu/termek/glorious-pc-gaming-race-model-o-wireless-matt/

×