Megjött a Tesla autók legújabb frissítése, ami úgy tűnik, hogy okozott némi globális fennakadást.

Néhány órával ezelőtt Twitteren egyre többen kezdték jelezni, hogy valami gond van a Teslájukkal, amihez nem tudják csatlakoztatni a telefonjukat, azok pedig, akik a kulcskártya helyett leginkább a telefonjukat használták az autóba sem tudnak bejutni és nem tudják beindítani a járművet sem vele.

A későbbiekben a problémát már a DownDetector is jelezte, ahol több száz visszajelzés érkezett világszerte a problémáról, amely valószínűsíthetően a Tesla szervereivel állhat kapcsolatban – legalábbis erre utal az „500 Internal Server Error” hibaüzenet. Az Elektek szerint a gondot a Tesla legújabb frissítése okozhatta, amit a vállalat még ugyan nem erősített meg, de Musk egy tweetre adott válaszával már tudatta, hogy dolgoznak az elhárításán.

Az még nem teljesen világos, hogy egy szerverhiba pontosan miért és hogyan akadályozza az autók elindulását, használatát, bár a Roadshow néhány munkatársa szerint azzal lehet a gond, hogy a Tesla mobil alkalmazás pingeli a vállalat szervereit, ha a tulajdonos a telefonját használja kulcsként. A hibákról érkező bejelentések egyre csökkennek, ami azt jelenti, hogy hamarosan teljesen elhárulhat.

https://leet.hu/termek/glorious-pc-gaming-race-model-o-wireless-matt/

×