A kínai TCL CSOT már elkezdte a panelek fejlesztését.

A monitor épp olyan fontos eszköz egy gamernek, mint egy jó videókártya. Hiába van sok FPS, ha a monitor nem képes elég gyorsan frissíteni a képkockákat. Ám fontos a felbontás is, hiszen az adja a képeknek és a játékoknak az élességet. Itt akadtak el a fejlesztések ezen a területen, mivel még nem láttunk 144-Hznél gyorsabb monitort 4K felbontásban.

Ám most TCL CSOT globális Display Tech-Ecosystem konferenciáján a TV- és monitorpanel-gyártó bejelentette, hogy a világ első, 144Hz+ frissítési frekvenciával rendelkező 4K paneljét fejleszti.

A TCL CSOT (TCL China Star Optoelectronics Technology Co., Ltd.) most egy 240 Hz-es frissítési frekvenciával rendelkező 32 hüvelykes 4K panelt fejleszt, amely frekvencia eddig egyetlen 4K-s játékmonitor esetében sem volt elérhető.

Az új panellel kapcsolatos részletek szűkszavúak, sőt, még a TCL China hivatalos blogbejegyzése sem tesz említést erről a panelről. Bár úgy tűnik, hogy a később a kínai médiához eljuttatott promóciós anyagokban szerepelt.

Az ITHome szerint az ezzel a panellel felszerelt monitor 1 ms válaszidőt és a TCL saját képtömörítési algoritmusát kínálja majd. Azt nem közlik, hogy hány bitet mutat majd a panel, és igazából ennyi információ áll jelenleg rendelkezésre, így egyelőre nem sok mindent lehet mondani.

TCL CSOT 32″ UD 240Hz R800 Gaming Display, Forrás: TCL TSOT/ITHome

A hirdetés ezt a panelt 32″ UD 240Hz R800 „Gaming Display”-nek nevezi és a fotóból ítélve ez is egy ívelt képernyő. A TCL ugyan árul játékra való monitorokat, de ezeket általában OEM gyártóknak adják el további átnevezésekre. Így nem valószínű, hogy TCL márkájú 4K 240Hz-es monitort fogunk látni. Ám a technológia elérheti a kedvenc gyártóidat.

Persze a 4K 240Hz-hez olyan gép is kell, ami kitudja hajtani a kellő FPS-t. Szóval ez a monitor nem minden PC-hez lett kitalálva.

https://leet.hu/?s=%22rx+6600%22&post_type=product

×