A nosztalgia LAN döntőjébe elképesztő feltámadással jutott csak be a FoP, hogy aztán a fináléban is 16:14-re végezzen ellenfelével.

Hétvégén tartották az idei év legnosztalgikusabb CS:GO gáláját, ahova csak is kizárólag meghívás alapján vehettek részt a játékosok. Régi nagy nevekből nem volt hiány, ahogy erről már korábban beszámoltunk, lássuk hát, milyen eredményeket hozott a legendák összecsapása. A csapatokat két csoportba (A és B) sorolták, íme az A csoport eredményei:

  • FoP (Fuck off Point) vs. Ancients – 16:5
  • xDk vs. Pornkings – 16:13
  • xDk vs. Ancients – 7:16
  • FoP vs. Pornkings – 16:6
  • xDk vs. FoP – 6:16
  • Ancients vs. Pornkings – 16:12

Így a FoP veretlenül gázolt át csoportján és első helyen jutott tovább a playoffba, a második helyen a KODIAK vezette Ancients jutott tovább. Lássuk hát a B csoport eredményei:

  • teamwork vs. dcocks – 16:11
  • teamwork vs. Face of Power – 16:6
  • teamwork vs. OBI – 16:13
  • dcocks vs. Face of Power – 16:5
  • dcocks vs. OBI – 16:4
  • OBI vs. Face of Power – 16:11

A teamwork tehát veretlenül jutott ki csoportjából az 1. helyen, a második helyen a t0m0r vezette dcocks jutott tovább.

Ahogy pedig mondani szokás ezután egy új verseny vette kezdetét.

Kialakult a legjobb 4 mezőnye és innentől aki vereséget szenved, az kiesik. Az elődöntőkben a hatalmas tét ellenére két különböző stílusú és végkimenetelű mérkőzést láthattak a nézők. Az egyik oldalon a LAN egyik legizgalmasabb párosítását hozta a FoP (Fuck of Point) vs dcocks összecsapása, ahol Getthomanék már 13:3-ra  is vezettek. Itt már mindenki szinte elkönyvelte, hogy ők jutnak a döntőbe és megnézhetünk egy újabb dcocks vs teamwork párosítást, ahol revansot vehetnek nkRRRR-éken. De végül nem így alakult, és a FoP óriásit küzdve döntetlenre hozta ezt a találkozót. Így már a morális előny egyértelműen náluk volt a hosszabbításban, amivel éltek is. Végül kiverték a dcocks csapatát és bejutottak az Öregfiúk Gála döntőjébe (pontos eredmény 16:19).

A másik ágon a DEv vezette teamwork találkozott a KODIAK vezette Ancients csapatával, ami az előző ágon történtek teljes mértékű ellentétét hozta, ugyanis nkRRRR-ék erődemonstrációt tartva, 16:3 arányban múlták felül B3a$téket, így a teamwork csapata jutott a fináléba.

Ancients, FoP, xDk? – Legendás nevekkel jön az öregfiúk Counter-Strike gála

A döntő így tehát két veretlen csapat találkozása. Talán a LAN előtt is a 2 legesélyesebb csapatnak tartották őket, és ahogy haladtunk előre a mérkőzésekkel, ezt folyamatosan bizonyították is a srácok. DEv-ék nyerték a késkört és ennek megfelelően a védekező (CT) oldalt választották Infernón. A pisztolykörben viszont ennek ellenére egyáltalán nem defenzív, hanem egy agresszív B körrel indítottak, aminek meg is lett az eredménye. Ugyanis megszerezte a teamwork a vezetést (1-0). Sokáig adok-kapok ment és nem tudott egyik csapat sem „elhúzni” a másik elől, végül 8-7-el fordultak a másik oldalra.

A teamwork egy „vonatozással”, azaz 5-en rusholtak A házban, aminek meg lett a gyümölcse, nyerték is a pisztolykört és már 9-7-re vezettek. Ezután egyértelmű tw dominancia volt a pályán és 13-7-re el is mentek, viszont utána a FoP-nak sikerült ezen a meccsen is magához térnie és körről-körre hozták fel magukat. Így ismét izgalmas, látványos fragekkel tarkított köröket láttunk, végül 15-13-nál fontos döntéshez érkezett a teamwork. Választhattak, hogy ekoznak egyet az utolsó körre, vagy smg-ket vásárolnak. Végül zuGee-ék úgy döntöttek, hogy az utolsó körre bízzák a döntést.

Ez utólag jó döntésnek minősült, ugyanis a végén 15-14-nél egy B-re támadás következtében végül lekerült a bomba és egy adok-kapok után 1v1 alakult ki maiden és zuGee között, ahol zuGee-nak sikerült higgadtnak maradnia és az utolsó pillanatokban fragelte ellenfelét. Ezzel pedig a teamwork megszerezte a 16-ik körét is, amivel megnyerték az idei CS GO Öregfiúk Gálát. A mérkőzésen egyébiránt mindkét csapat csapatként dolgozott, de meg kell említeni nkRRRR-t, aki kimondottan durva fragekkel segítette hozzá csapatát a győzelemhez.

A rendezvényhez méltó döntőt láthattunk és reméljük lesz még folytatása az Öregfiúk Gálának.

Köszönjük a részletes beszámolót a LAN egyik résztvevőjének.

https://leet.hu/termek/glorious-pc-gaming-race-model-o-wireless-matt/

×