Az Apple órája képes profilozni a viselője egészségügyi állapotát, aminek köszönhetően időben elkerülhető néhány igen komoly probléma.

Az okosórákba beépített egészségügyi funkciók előnyéről már több ízben beszéltek már a szakértők és egyéb tartalomgyártók, szemléltető példa azonban csak ritkán jut el odáig, hogy cikk is szülessen belőle.

Az ilyen funkciók egyik úttörője kétség kívül az Apple, amely órái egészen hasznos értesítéseket képesek küldeni a viselője egészségügyi állapotáról. Egy nyugdíjba vonult nő például pont egy ilyen visszajelzésnek köszönheti az életét, legalábbis amiatt ment el még a baj bekövetkezte előtt az orvosához, aki azonnal műtétet javasolt.

Az amerikai nyugdíjas hölgy, Patti Sohn a News 4 hírportálnak mondta el, hogy az Apple Watch-ot a fiától kapta még Anyák Napjára, és azóta használja rendszeresen. Patti azután fordult az orvosához, miután pihenés közben már másodjára is 40 ütés/perc alá esett a pulzusszáma, amiről az almás okosóra értesítést küldött.

Az orvos mindennek nagyon örült, aki alapos vizsgálatot követően szívműtétet javasolt neki, mivel szerinte a tragédia elkerülése érdekében pacemakerre lesz szüksége. A hölgy nem sokkal később megkapta az életmentő eszközt.

via – 9to5mac

https://leet.hu/termek/glorious-pc-gaming-race-model-o-wireless-matt/

×