Mára már egységes lett a design.

Kétségtelen, hogy manapság elég nehéz hozzájutni egy-egy új videókártyához, ha valamilyen módon sikerülne, akkor pedig elképesztő összegeket kell otthagynunk a kasszánál. Egyelőre azt sem látjuk előre, hogy mikor kezdhetnek csökkeni újra az árak, a normalizálódásról nem is beszélve. Manapság a gyártók nem igazán költenek sokat a videókártyák dobozainak designolására sem, távolról meg sem tudjuk különböztetni őket. Nem úgy mint régen! 

A kétezres évek elején szinte mindegyik gyártó rendelkezett valamilyen figurával, kitalált élőlénnyel amelyek a videókártyák dobozain kaptak helyet, illetve természetesen kollaborációk is előfordultak. A legtöbb felhasználóban talán a Palit robot békája maradhatott meg, az NVIDIA még tech demót is készített ‘Frogmech” főszereplésével és dedikált reddit aloldala is van, de PNY Verto karakterét is sokan felismerik a rutinos rókák közül.

Nézzünk is meg párat ezek közül!

A fura goblin – PoV GTX 280

Frogmech – Palit GeForce GTX 275

Egy kis TRON hatás? – Axle GeForce 9600 GT

A lila Verto Borg – PNY GeForce kártyák

A szegény ember Poison Ivy-ja – Point Of View GeForce GTX 480

Buksi szteroidokon – XFX GeForce 6800

Lara Croft unokahúga – Sapphire Radeon HD 4870

Camo Lány – Sapphire Radeon HD 7790

Final Fantasy Samurai Summon – Asus Radeon HD 7750

Miszter Midas – Zotac GeForce 8800 GTS

És a többi…

Ahogy látható, nem ezek voltak a designerek legnagyszerűbb alkotásai, mégis egy kis életet leheltek a videókártyák dobozaira. Manapság nem igazán látunk ilyeneket, bizonyára némi NVIDIA/AMD iránymutatás is született ezzel kapcsolatban, ám ennek köszönhetően maximum a két nagy gyártót tudjuk első pillantásra bemondani egy-egy dobozt megviszgálva.

Neked volt kedvenc videókártya doboz designod? Jöhet kommentben! 

Ezt olvastad már?

Az első életképes próbálkozás? – Kínai kihívót kapnak az AMD és Nvidia videókártyái

https://leet.hu/termek/glorious-pc-gaming-race-model-o-wireless-matt/

×