Nem sokkal az eset után a pedofil-botrányba keveredett videós, az iRon Channel tulajdonosa Taraczközi Áron is megszólalt, aki állítása szerint teljesen ártatlan.

Egy teljes hete robbantott leleplező videójával a Mannin nevű videós, aki bizonyítékokkal a birtokában számolt be arról a különösen aggasztó esetről, amikor egy népszerű magyar youtuber nevével visszaélve privát chatszobákban vetkőztettek 10-13 éves forma gyerekeket, jellemzően kislányokat. A bizonyítékokat hozzánk is eljuttatta, amit megvizsgálva semmi kétség férhet a bűncselekményhez.

A pedofíliával megvádolt videós, az iRon Channel csatorna tulajdonosa, Taraczközi Áron erre reagálva november 17-én az esti órákban közzétett egy magyarázó videót, melyben bizonyítékok hiányában azt állítja, hogy a videóban iRon Channel felhasználónévvel látható személy valójában nem ő volt, hanem egy korábbi moderátora, aki így akart rajta bosszút állni egy korábbi sérelemért.

Ezt a moderátort a videós nem nevezi meg, csupán annyit állít Friderikuszos stílussal, hogy létezik, de semmire sem reagál. A videó későbbi szakaszában azonban már azt mondja, hogy nem tudni ki állhat a dolog mögött. Állítása szerint az egész csupán egy jól időzített lejáratás, illetve azzal is védekezik, hogy korábban többször készített tartalmat az iskolai zaklatásokról, bullying-ről és a testszégyenítésről. Azt nem árulta el, hogy a két téma hogyan függ össze.

Mivel a bizonyítékként mutatott videóban az iRon Channel felhasználónév mögé bújt – feltehetőleg pedofil hajlamú – rejtélyes alak sokáig eltorzított hanggal beszél a kislányhoz, Taraczközi Áron azt is bemutatta a magyarázó videójában, hogyan lehet mindezt megtenni. Hogy ez miként bizonyítja az ő ártatlanságát, az sajnos nem derült ki. Ahogyan a darkwebes screenshot sem valódi, szerinte azt is manipulálták.

Tények

Taraczközi Áron azzal kezdi a videót, hogy ez az egész nagyon hirtelen robbant be a köztudatba, aminek már önmagában gyanúsnak kellett volna lennie, majd hozzátette, hogy senki nem nézett utána annak, hogy van-e valóságtartama az állításoknak.

Nos, az ilyen botrányok általában hirtelen robbannak, ilyen volt Kaleta Gábor politikus és Nosika pedofil-botránya is, akikkel kapcsolatban korábban még a gyanú sem nagyon merült fel. Mindemellett az iRon Channelt sem mostanság kezdték el ilyen dolgokkal vádolni, hiszen már Sythex is számos alkalommal beszélt pontosan erről a problémáról, próbálva felhívni a figyelmet az ügyre – rendre sikertelenül.

A szóban forgó bizonyítékként szolgáló videóban a torzítás olykor-olykor hibás, ilyenkor pedig hallható egy hozzá kísértetiesen hasonlító hang, bár nem jelenthető ki egyértelműen ez alapján, hogy valóban ő lett volna. Ami azonban még érdekesebbé teszi az ügyet, hogy közben Sythex is előállt néhány érdekességgel, melyekben bizonyítékokkal alátámasztva példázza, hogy a youtuber korábban hogyan használta fel és ki a fiatal nézőit.

 

Ami azonban még ennél is szürreálisabbá teszi a dolgot, hogy egy korábbi moderátora is előállt egy videóval tegnap este, melyben ugyan azt mondta, hogy ő személy szerint nem gondolta volna, hogy idáig elfajulnak a dolgok, de több eset is gyanús lehetett.

Az egyik ilyen (amit alább meg lehet nézni) egy szilveszteri stream volt, melyben egy 11 éves kisfiút vetkőztetett le félmeztelenre, hogy táncoljon neki és vele, miközben ő ide-oda rángatózik, majd egy porszívócsőt aktust imitálva elölről-hátulról a lába közé vesz. Ez a moderátor Áron magyarázós videója alá is kommentelt, neki azonban nem válaszolt a videós.

https://youtu.be/tjCkYJkVRmU?t=75

 

Az is érdekes lehet még, hogy a hivatalos iRon Channel Discord-szerver tele van szexuális és pornográf utalásokkal, a korábbi állításaikat pedig, hogy milyen minősíthetetlen tartalmak cserélnek ott gazdát, szintén bizonyításra találhatott Manninhoz és PAXEL-hez eljuttatott felvételekkel.

Továbbá problémás lehet a youtuber korábbi kijelentése is, amikor arra próbálta rávenni a nézőit, hogy fizessenek elő a Discord-szerver tagságára. Az érvek között szerepelt, hogy tudnának neki közvetlenül írni, ott lehet vele közvetlenül beszélni, illetve töménytelen mennyiségben lesz pornó is.

https://www.youtube.com/watch?v=hB4xK5MELXk

 

Az ügyet természetesen nem a mi kosztunk teljesen felgöngyölíteni és elbírálni, erre vannak az államilag fenntartott szervek, akik valamiért arra sem vették a fáradtságot, hogy nyomozást indítsanak az ügyben, vagy megkeressék a felvételeken látható kislány szüleit, hogy javasolják a feljelentést. Elméletben nem lehetetlen, hogy az iRon Channel videósa valóban ártatlan legyen, azonban túl sok jel és bizonyíték utal ennek ellenkezőjére.

 

 

×