Ezúttal a grafikus API-k támogatásától sem kell félnünk.

Az elmúlt időszakban már többször is hallhattunk kínai videókártyákról, ám ezek több sebből is véreztek. A legtöbbjük nem támogatta sem a DirectX, sem a Vulkan API-kat, így gyakorlatilag játékra használhatatlanok voltak. Úgy tűnik, hogy most egy olyan gyártó száll be a nagyok játszmájába, amely ilyen téren sincs lemaradva.

Íme a Xindong Fenghua No. 1!

A kínai gyártó megoldása több szempontból is fejlettebb az eddigi próbálkozásokhoz képest. Multi-GPU-s megoldással dolgozik, azaz több grafikus egység végzi a számítást a videókártyán. Ezen kívül modern, GDDR6X memóriákat találhatunk majd rajta, így sem a VRAM mennyiségével sem annak sebességével nem lesznek majd problémák.

Mit sem érne ez az egész, ha nem lehetne játékra használni a hardvert. Ahogy fentebb is említettük, ettől most nem kell félnünk, hiszen szinte minden modern API-t és grafikus programozási interfészt támogat majd Fenghua No. 1. Nem okoz problémát sem a DirectX, sem a Vulkan, de az OpenGL, OpenCL és OpenGL ES alkalmazások hibátlanul fognak futni rajta Android, Linux és Windows alatt is. A kimenetek terén sem kell szégyenkeznie, hiszen DisplayPort, eDP 1.4 és HDMI 2.1-el is felszerelte a gyártó.

A két legfontosabb kérdést azonban még mindig homály fedi, így nem tudjuk sem a kártya teljesítményét, sem az árát. Ezek ismerete nélkül pedig nem igazán lehet ítéletet hirdetni a kezdeményezés felett. 

Forrás: Tom’sHW

Ezt olvastad már?

Óriási változás: Mostantól a felhasználók maguk javíthatják az iPhone-jukat

https://leet.hu/termek/glorious-pc-gaming-race-model-o-wireless-matt/

×