A Squid Game jött, látott és mindent letarolt, sajnos megannyi csalót is bevonzva ezzel.

A Squid Game (magyarul Nyerd meg az életed) egészen parádés debütálást könyvelhetett el, mellyel egy csapásra a Netflix legnézettebb sorozatává lépett elő. A dél-koreai alkotás népszerűségére azonban nem csak a nézők, hanem a kiberbűnözők is felfigyeltek, akik a hirtelen jött sikert meglovagolva próbálják megkárosítani a laikus rajongókat.

Az eddigi legnagyobb csalás talán a Squid Game mintájára felépített, de a szériához és az alkotókhoz semmilyen szálon nem kapcsolható azonos névre keresztelt kriptovaluta volt, mellyel több millió dollárt gomboltak le a gyors meggazdagodásra vágyó „befektetőkről”. Persze emellett számos más fenyegetés is megjelent, mint például adathalász és/vagy Joker-vírussal fertőzött mobilos alkalmazások és játékok, melyeket nem győznek tiltani a Play Áruházból.

A Kaspersky szakemberei is erre a veszélyre hívták fel a figyelmünket, akik a kártékony mobiljátékok mellett egy olyan trójait is felfedeztek, amely a sorozat epizódjának álcázza magát.

A szakemberek azt javasolják, hogy mindig ellenőrizzük az adott weboldal hitelességét mielőtt bármilyen adatunkat megadnánk, mindig ellenőrizzük a webcímek URL-jét és a márkanév helyesírását, illetve kizárólag hivatalos helyen nézzünk filmeket és sorozatokat.

Ha viszont valamiért mégis a letöltés mellett döntenénk, akkor mindig ellenőrizzük a videók és/vagy a velük érkező egyéb fájlok formátumát, hiszen egy sorozat rész nem .exe és .msi kiterjesztésű lesz, de az is gyanús lehet, ha egy videós formátum mellett látjuk ezeket.

via – HVG

https://leet.hu/termek/glorious-pc-gaming-race-model-o-wireless-matt/

×