Óriási változás köszön be az iPhone felhasználók életében, az Apple ugyanis mostantól hivatalosan is engedi, hogy magunk bütyköljük a készülékeket.

Nagyot fordult hirtelen a világ az Apple-el, ami hirtelen a semmiből bejelentette, hogy hamarosan maguk a felhasználók is javíthatják majd az almás készülékeiket.

A vállalat ehhez eszközöket, alkatrészeket és segédanyagokat is ad majd, melyeket nyilván külön meg kell vásárolni, ez viszont azt jelenti, hogy egy kisebb hozzáértéssel nagyobb probléma híján nem kell majd szervizbe vinnünk az iPhone-t és a MacBook-ot.

Az Apple Self Service Repair programja először csak az iPhone 12 és 13-as készülékekre fog vonatkozni, később pedig becsatlakoznak az M1 chipekkel ellátott Mac számítógépek is. Az otthoni bütyköléssel elsősorban az akkumulátort, a kijelzőt és a kamerát cserélhetjük, melyekhez közvetlenül az Apple-től rendelhetünk eredeti alkatrészeket. Ha pedig visszaküldjük a meghibásodott/cserélt alkatrészt, azért kedvezményt is kapunk az új árából.

A felhasználói javító program először Amerikában indul hódító útjára, majd 2022-ben fokozatosan válik elérhetővé világszerte. A hivatalos szervizek viszont továbbra is működni fognak, ugyanis azzal számolnak, hogy a felhasználók túlnyomó többsége kellő tudás híján nem fog élni a Self Service Repair adta lehetőségekkel.

 

https://leet.hu/?s=STEELBUNGEE&post_type=product

×