Az Activision Blizzard első embere korábban azt állította, hogy soha semmiről sem tudott, ami a cégen belül történik, most azonban újabb megvilágításba kerülhet az eltussolásokban betöltött szerepe.

Bobby Kotick Activision Blizzard CEO-t még korábban az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet idézte be a vádlottak padjára, félő ugyanis, hogy a vállalat első embere nemhogy tökéletesen tisztában volt a cégen belüli szexuális erőszakkal és a nemi-alapú elnyomással, hanem módszeresen részt vett ezek eltussolásában.

Egyelőre nem tudni, hogy a fenti vizsgálat hogyan áll jelenleg, mindenesetre a Wall Street Journal legújabb cikke talán felgyorsítja a folyamatokat. A portál szerint ugyanis Mr. Kotick már a per és az azt megelőző vizsgálatok előtt tökéletesen tisztában volt a szélsőséges belső helyzettel, amit valamiért rendre elfelejtett jelenteni, és még a befektetők elől is elhallgatta, de inkább elhazudta.

A WSJ konkrétumokat is idéz, melyek egészen 2006-ig nyúlnak vissza. Megemlítik például Jean Oneal lemondását, amire három hónappal a friss kinevezése után került sor. A Blizzard első női társelnöke azt mondta, hogy hogy számára teljesen egyértelművé vált, hogy a vállalat sohasem fog megváltozni, amit azzal bizonyít, hogy a szintén társvezetőnek kinevezett Mike Ybarra-nál kevesebb fizetést adtak neki.

Megemlítik továbbá a Call of Duty-kat szállító Treyarch egyik vezetőjét, Dan Buntingot, akit 2017-ben vádoltak meg szexuális zaklatással. Az eset után indult ugyan egy belső vizsgálat, ami végül a fejlesztő elbocsátását javasolta, de ezt maga Kotick vétózta meg. Hasonló volt a helyzet a Sladgehammer Games igazgatójával, Javier Panamenoval, aki állítólag többször is szexuálisan zaklatott női dolgozókat, egyiküket pedig megerőszakolta, de az ő ügyében sem történt semmi – végül 2018-ban bocsátották el.

Végezetül pedig Bobby Kotick is előkerült, aki a WSJ szerint 2006-ban megfenyegette az egyik asszisztensét, hogy megöli. 

A portál leleplező anyagát követően az Activision Blizzard és a King számos alkalmazottja, fejlesztője állt fel, követelve Bobby Kotick azonnali lemondását, illetve azt, hogy egy harmadik független fél is vizsgálja meg az Activision Blizzard működését. Kotick erre azt nyilatkozta, hogy a Wajj Street Journal cikke „pontatlan és félrevezető képet fest a vállalatunkról, rólam személyesen és a vezetésemről”. Mintha ez a mondat ismerős lenne valahonnan…

https://leet.hu/termek/glorious-pc-gaming-race-model-o-wireless-matt/

×