Úgy látszik, hogy valaki nem figyel rendesen a Battlefield chat szavak moderálásánál, és ezt több játékos is felháborítónak találta.

A Redditen bóklászva egy érdekes posztot vettem észre a Battlefield 2042 subredditjén. Egy játékos, becses nevén  HamburgerInFrance megosztotta a képernyőképét, amit egy meccs során készített. Ezzel felhívva a játék készítőit, hogy nem működik megfelelően a chat szűrési rendszere.

A képen pedig erősen offenzív nyelvezet látszik, mégpedig az N betűs szó mindenféle takarás nélkül.

Yo EA why the hell is Fuck and Shit censored but not the goddamn N word?? from battlefield2042

Ám itt kezdődik a valós probléma, mert az olyan szavak, mint a „Fuck” és a „Shit” cenzúrázva vannak a játék chat felületén. Ám ha ez nem lenne elég a „Nazi” szócska sincs kitiltva, pedig jól emlékszem, hogy a Battlefield 5-ben nem lehetett ezt a szót használni, annak ellenére sem, hogy a játék abban az időben játszódott.

A kommentekben persze több ember nem is értette, hogy miért nincs az a szó cenzúrázva. Littlebitoall úgy gondolta: lehet, hogy az EA egyáltalán nem rasszista, mert eszükbe sem jutott a szó.

Viszont más hülyeségnek tartotta a cenzúrázott szavakat, amikor a Portal játékmódban a karakterek szó szerint üvöltik ezeket.

Volt, aki úgy gondolta, hogy az N betűs szónak kellett volna az elsőnek lenni, ami a tiltólistára kerül. Amivel egyet tudok érteni, főleg azért, mert ismerjük a játékosokat, amikor valaki megöli őket. Általában ezt a szót szeretik a legtöbbet használni.

Ám jöjjön a „legviccesebb”. Ez a felhasználó azt állítja, hogy az aimbot, illetve az aimbotozás szó cenzúrázva van. Hiszen milyen rossz dolog lehet tudni, hogy valaki csal.

Egy dolog biztos, remélhetőleg az EA odafigyel az ilyen dolgokra, mert nem ez az első ilyen érzékeny téma a Battlefield 2042 indulása óta:

Felháborodás miatt kellett átnevezni a necces orosz Battlefield 2042 skint

 

Mit gondoltok, mely szavaknak kéne cenzúrázva lennie?

https://leet.hu/termek/glorious-pc-gaming-race-model-o-wireless-matt/

×