A legújabb frissítéssel a Chrome olyan szigorú lett, hogy kapásból belepiszkított néhány népszerű oldal működésébe.

Megérkezett a Google Chrome legújabb kiadása, a Chrome 96, ami elméletben egy csomó frissítéssel és hibajavítással várja a felhasználókat. A gyakorlatban azonban olybá tűnik, hogy több olyan probléma is jelentkezik, amitől a fél internetet nem fogjuk tudni rendeltetésszerűen használni.

A BleepingComputer jelentése szerint több népszerű oldal működésébe rondít bele a Chrome friss verziója, többek között a Twitter, a Discord és az Instagram felületein tapasztalhatóak igen konkrét hibák. Több tartalom nem töltődik be, a gifek helyén egy fekete kép jelenik meg, a videókat nem lehet lejátszani, de többen számoltak be különböző hibaüzenetekről, illetve belassult működésről is.

A PC Fórum szerint a probléma okozója egy, a Google által a Chrome 96-ban bevezetett biztonsági szigorítás lehet, ami nem engedi a korábban gond nélkül elérhető forrásokat betölteni, ha nem egyeznek a beágyazó és a befogadott weboldalak címei.

A Google elméletileg már tisztában van a problémával, ahogyan az érintett oldalak üzemeltetői is nekiálltak vészmegoldásokat eszközölni, de sajnos a hivatalos javításig néhány funkció hibásan fog működni. Rövid távú megoldásra a portál azt javasolja, hogy a Chrome böngészősávjába írjuk be a „chrome://flags/#cross-origin-embedder-policy-credentialless„-t, majd a megjelenő beállításokban a „Cross-Origin-Embedder-Policy”-t kell letiltani.

https://leet.hu/termek/glorious-pc-gaming-race-model-o-wireless-matt/

×