Az Activision szorítja a hurkot a Call of Duty csalók nyaka körül, ám valóban csak a csalók fogják bánni ezt a frissítést?

Az Activision frissítette a biztonsági szabályok betartatására vonatkozó szabályzatát, amely kimondja, hogy a „szélsőséges vagy ismételt jogsértések” az összes Call of Duty-játékban lévő fiókod végleges felfüggesztését eredményezhetik –

beleértve azokat is, amelyek még meg sem jelentek.

A szigorúbb lehetséges büntetésekről a Ricochet, az Activision októberben bemutatott új kernel módú csalás elleni rendszerének, a Ricochetnek az állapotfrissítésén keresztül érkezett hír. A kernel-szintű driver csak a Warzone új csendes-óceáni térképének decemberi bevezetésével érkezik meg, de a szerveroldali frissítések november 5-én, a Call of Duty: Vanguard megjelenésével együtt élesedtek.

„Minden csalás elleni erőfeszítésünk a tisztességtelen játék elleni küzdelemre és a játékosok élményének védelmére összpontosít” – áll a frissítésben.

A szerverfrissítések elindítása a Ricochet Anti-Cheat rendszer részeként az első lépés az új, csalás elleni biztonsági kezdeményezésünkben, és keményen dolgozunk azon, hogy a csalók számára a lehető legfrusztrálóbbá tegyük a dolgokat.”

A kernel-szintű vezérlő elindítása előtt az Activision közölte, hogy a korábbiaknál gyakrabban kezdte el a tiltólisták gördítését. Arra is figyelmeztetett, hogy azok a csalók, akik ragaszkodnak ahhoz, hogy a szerencséjüket próbára tegyék, szerencsétlenségben találhatják magukat.

„A biztonsági szabályzat szélsőséges vagy ismételt megsértése – például a játékon belüli csalás – a fiókok végleges felfüggesztését eredményezheti” – közölte az Activision.

Ezen kívül a személyazonosságod vagy a hardvereszközök azonosságának elrejtésére, álcázására tett bármilyen kísérlet szintén végleges felfüggesztést eredményezhet”.

„A biztonsági szabálysértések miatti végleges felfüggesztés mostantól a franchise egészére vonatkozhat, beleértve a Call of Duty: Vanguardot, valamint a Call of Duty franchise bármely korábbi, jelenlegi és jövőbeli címét.”

Ám ez rengeteg kérdés felvet az emberekben.

Mi történik, ha valaki ilyen bannolt hardware-t vásárol?

A használt piac mostanában egyre népszerűbb a készlet-és a chiphiány miatt. Ezért simán előfordulhat, hogy valaki egy ilyen hardware bannos terméket vásárol. Ez iszonyat frusztráló lehet a vásárló számára, aki egy jó Call of Duty-t akart játszani. Főleg, ha a felhasználója is kapja a kitiltást a bannolt hardware miatt. Az eladó felkereséséről meg ne is beszéljünk, mert elég valószínű, hogy aki ilyen hardware-t ad el az nem fogja visszafizetni az árat.

Egyszer csaló, az mindig csaló?

Egy másik felvetés, ha valaki esetleg fiatal korában csal az valóban megérdemli-e, hogy akár felnőtt korában is még mindig ki legyen tiltva a felhasználója a játékból. Hiszen az emberek változnak, nem érdemlik meg a második esélyt?

Feltört accountok

Az accountok feltörése iszonyatos probléma minden fronton. Mi történik, ha valakinek valóban ellopják a profilját és azzal csalnak? Sok személytől hallottuk már, hogy nem oldják fel a végleges kitiltásokat, még akkor sem, ha valóban nem a te kezed van a dologban.

48 millió forintot pucoltak le scammerek egy ellopott CS:GO accountról

 

Én személyesen örülnék egy ilyen rendszernek, ha megfelelően működne, de ez természetesen csak szép álmaim egyike. Ám több sebből vérezhet a dolog, hiszen a hackerek állandóan két lépéssel a giga cég előtt járnak.

Mit gondolsz az Activision döntéséről?

https://leet.hu/?s=%22rx+6600%22&post_type=product

×