Több nap kihagyás után újra életre kelt a MediaMarkt weboldala, amiért pár napja még 75 milliárd forintot követeltek, most pedig már kezdődik is a fekete pénteki csörte.

November 8-án kifejezetten szörnyű napra ébredett a MediaMarkt, ugyanis az értesülések szerint kibertámadás áldozata lett az áruházlánc belsős hálózata, amely következtében az a dolgozók számára teljesen hozzáférhetetlenné vált. A hacker, vagy hackerek körülbelül 75 milliárd forintot követeltek azért, hogy feloldják a blokkolást, amit a vállalat nyilván nem szeretett volna kifizetni, ezért a hatóságokkal együttműködve próbálták visszaszerezni a kontrollt.

A támadás miatt így napokon keresztül Európa-szerte elérhetetlenek voltak az üzletek webshopjai, a korábban leadott online megrendeléseket nem tudták teljesíteni, illetve a legtöbb MediaMarktos szolgáltatás sem állt a vásárlók rendelkezésére. A probléma sajnos a magyar üzletláncot sem kerülte el, ami ugyancsak több napon keresztül egy hibaüzenettel fogadta a weboldalra tévedőket.

Ez a hazai MediaMarkt közleménye szerint szombaton változott meg, azóta újra él a magyar nyelvű oldal.

A magyar weboldal tehát szombaton új életre kelt, vagyis több napos kiesést követően újra lehet online vásárolni, illetve a megrendelések feldolgozását is megkezdték. Sőt, hamarosan a MediaMarkt Black Friday-akciója is kezdetét veszi, ami november 19-től egészen november 22-ig ad otthont a vásárlási őrületnek (amihez mi is adunk egy-két jó tanácsot).

 

Borítókép: 24.hu – GettyImages

https://leet.hu/?s=%22rx+6600%22&post_type=product

×