Többen úgy gondolják, hogy a Taproot-frissítés okozta a korábbi felívelést a Bitcoin árfolyamában, ami négy év után a legtöbb változást eszközöli a hálózaton.

A hétvégén élesedett a Bitcoin-hálózatának legújabb felfrissítése, amely 2017. óta a legtöbb és legjelentősebb változást eszközöli a piacvezető kriptovaluta életében és működésében. A Taprootnak nevezett frissítést követően nem csak könnyebben lehet majd szkriptelni a Bitcoint, de megnehezül a tranzakciók nyomon követése is.

A Taproot tehát javítja a Bitcoin szkriptelési képességét, ezzel összhangba hozza kriptovalutát a konkurens blokkláncokkal, például az Ethereummal, amelyek már rendelkeznek programozható intelligens szerződésekkel. A frissítés tartalmazza továbbá a Schnorr aláírásokat, mellyel több tranzakciót lehet összevonni egyetlen egységbe.

Emellett bevezetésre került a MAST is (Merkelized Abstract Syntax Tree), amely az összetett tranzakciókat, mint például a több aláírást tartalmazó és a Lightning Network tranzakciókat, megkülönböztethetetlenné teszi az egyszerű tranzakcióktól. Ezzel pedig jelentősen megnehezíti a Bitcoin tranzakciók nyomon követését és elemzését, ami teljesen ellentétes néhány kormány szabályozó intézkedéseivel.

via – Crypto Briefing

https://leet.hu/?s=%22rx+6600%22&post_type=product

×