Az Európai Unió által közzétett Digitális Társadalom és Gazdaság Index (DESI) szerint a magyar háztartások jobban felszereltek, mint az európai átlag.

Az Európai Unió évről évre közzéteszi saját felmérésein alapuló Digitális Társadalom és Gazdaság Index (DESI) elnevezésű lakossági összegzését a tagállamok digitalizációjának helyzetéről. A felmérésből kiderül, hogy a tagállamok háztartásaiban milyen erősségű az internet előfizetés, vagy éppen, hogy mennyire elterjedt már az 5G.

A jó hír, hogy a fent említett mindkét kategóriában Magyarország magasan az európai átlag felett végzett 2021-ben!

Az idei DESI alapján az EU tagállamokban átlagosan a háztartások 1,3%-a rendelkezett 1 Gbps (gigabit/másodperc) sebességű internet-előfizetéssel. Magyarországon ez a szám a lakosság 13%-a, vagyis az európai átlagnál tízszer nagyobb a jelenlegi magyar állapot. Ezzel természetesen toronymagasan vezetjük az országok rangsorát, és ugyanez a helyzet az 5G felkészültségben is.

„A világszínvonalú stabilitású hazai hálózatok újabb támogatott fejlesztései lehetővé teszik, hogy a jövőorientált, tudásalapú ágazat még nagyobb szerepet vállaljon a magyar versenyképesség növelésében” – hangsúlyozta Solymár Károly Balázs az Innovációs és Technológiai Minisztérium digitalizációért felelős helyettes államtitkára a tárca közleményében.

A teljes EU-s jelentést itt érhetitek el.

Ezt olvastad már?

“Michaelsoft Binbows” – Röhejes hamis márkák, amiktől kiégsz

×