A Gigabyte nem fogta vissza magát.

A Gigabyte-ot nem kell féltenünk, ha extrém hardverekről van szó. Az elmúlt generációkban is láthattunk már különféle vízhűtéssel ellátott komponenseket, ám az Intel 1.2 generációjához egy igazán beteg alaplapot sikerült legyártaniuk. Az AORUS Z690 Xtreme WaterForce neve is árulkodó már, a képek pedig csak tovább erősítik bennünk a „WOW!”-faktort.

A kijelzőt sem spórolta le a gyártó!

 

Az alaplap egy előre felszerelt folyadékhűtéses, kijelzővel is ellátott monoblokkal operál, mely lefedi a CPU foglalatot és az azt körülvevő VRM és egyéb alkatrészeket. Azt tudjuk, hogy az Intel i9-12900K akár 250 wattot is simán megeszik gyári turbó órajelek mellett is, így talán nem is nevezhetjük túlzásnak az Aorus gyárából kiguruló bestiát.

Az alaplap a Z690-es társaihoz hasonlóan DDR5 memóriákat fogad magába, melyeknél akár 6600 MT/s sebességig is elmehetünk az XMP profiloknak hála. A két darab PCIe Gen5 slot szintén elmaradhatatlan, ahogy a 10 gigabites Ethernet és Wifi6E szabványú vezetéknélküli hálókártya sem maradt ki a repertoárból. Az alaplap ára elég borsos, 2200 dollárt kér el érte a Gigabyte.

×