Reméljük nem lesz olyan sikeres a projekt, mint az Ethereum.

Nem titok, hogy a jelenlegi VGA helyzetben jócskán benne van a bányászok munkálkodása is, hiszen az Ethereum és egyéb kriptovaluták bányászata, illetve a chiphiány miatt gyakorlatilag alig van szabadon elérhető videókártya a piacon. Ha sikerül találnunk egy-egy szabad példányt, azért is az MSRP ár dupláját kell legalább kicsengetünk a kasszánál.

Úgy tűnik már a processzorok sincsenek biztonságban!

 

A Raptoreum bányászatához használatos algoritmus a processzorok nyers erejére hagyatkozik, nem a videókártyákéra, így ezekből is egyre több példányt vásárolnak fel az ezzel foglalkozó felhasználók. Hamar kiderült, hogy ehhez a Ryzen 9 processzorok a legmegfelelőbb alanyok, az L3 cache nagy méretének köszönhetően. A fenti, pár napja feltöltött videóban is nagyrészt AMD processzorokat láthatunk dolgozni, ASUS Prime X570P lapok társaságában. Ám ez nem jelenti azt, hogy más CPU-kon ne futna a bányászprogram.

Rabid Mining, aki jelenleg 6 3900X és két 3950X processzorral bányászik kiszámolta, hogy mennyi nap kell ahhoz, hogy megtérüljön a befektetése. A számításai alapján a 284. nap után már színtiszta profittal kalkulálhat a jelenlegi árfolyamon számolva. Ha a Raptoreum értéke időközben emelkedésnek indul, akkor pedig akár ennél rövidebb idő alatt is megtérülhet a 8 processzor vásárlása és élvezheti a passzív jövedelem nyújtotta előnyöket. Reméljük ez a projekt azért nem lesz olyan sikeres, mint az Ethereum, mert akkor a processzorok ára is az egekbe szökhet a felvásárlások miatt.

Forrás: Videocardz

https://leet.hu/?s=%22rx+6600%22&post_type=product

×