Nem tudom eldönteni, hogy valójában zseniális, vagy lusta, aki ezekkel a hamisítványokkal előállt.

Az utánzás a hízelgés legőszintébb formája, bár egyes szabadalmi jogászok talán nem értenének ezzel egyet. Annak ellenére, hogy ezt a mondást Charles Caleb Colton angol pap mondta valamikor a 19. században, a szabadalmi jog már legalább Kr. e. 500 óta létezik Görögországban – bár a jogokat általában csak rövid időre adták meg.

Ám most térjünk vissza a 21. századba, ahol a hamisítók és a szabadalomtulajdonosok közötti harc teljes lendülettel folyik már több évtizede. A legrosszabb, de egyben legviccesebb hamisítványok listája megmutatja, hogy a csempészek milyen messzire képesek elmenni egy jó ötlet lenyúlásáért, és az eredmény néha nagyon vicces.

Íme 12 eset, amikor a hamisítók viccet csináltak magukból:

Michaelsoft Binbows

Ez amúgy japán, de többen is azt írták, hogy egy kínai cég, ami Japánban működik.

PolyStation

Szerintem kisgyerekkén mindenki akart egy PlayStationt, de mi a helyzet a PolyStationnel? Beépített programok is vannak rá telepítve, és ha jól látom, még egy pisztoly is jár hozzá.

iPhone

Érdekes. Én mindig úgy tudtam, hogy az iPhone egy telefon, nem egy kínai cipőmárka.

Game Child

Hát ezen a neven nevettem a legjobbat, de az a kijelző se’ semmi.

Googirls

Szerintem tudni se akarjuk, hogy ez minek lehet a reklámja.

Nokla

A Nokia elég csöndes a telefonok terén, főleg mióta az okostelefon óriások átvették a piacot. Vajon a Noklával mi történt?

deats by NANI

Nem tudom, ki lehet az a Nani, de remélhetőleg soha nem tudjuk meg. Kíváncsi lennék, hogy jobban megéri-e ez a termék, mint az eredeti.

PopStation

Hasonló, mint a PolyStation, csak a PSP-ről lett mintázva. Rengeteg hasonló PSP klónt lehet találni az interneten, de talán ennek van a legjobb neve.

Sqmy

Ahh, a jó öreg PlayStation 1 kontroller klón, de legalább kompatibilis az igazi PlayStation konzollal.

Újra Sqmy

Úgy látszik, Sqmy nem állt meg a kontrollereknél, belenyúlt az elempiacba is. Belemernéd rakni bármibe is ezt az elemklónt?

RidBull

Lehet, hogy még RedBullból sem láttál ilyen dobozosat, de valójában létezik egy hasonló kiadás az eredeti energiaitalból. Thai területeken lehet kapni ezt a mini aranydobozos energiaitalt, de néha itthon is megtalálható. Ám még nem láttam RidBullt sehol.

Google

Ám ez nem egy keresőmotor, illetve egy techóriás, ez valójában egy papír törlőkendő. Ám ezzel nem hinném, hogy ellehetne takarítani a mocskos dolgokat, amit a Google keresőmotorjába írtatok.

Ezek voltak a legviccesebb kamu termékek, amik megpróbáltak az eredeti nevéből jövedelmeztetni. Valószínűleg ezek a próbálkozások gyorsan elvesztek a piacon.

Ha szereted a vicces képeket, akkor nézd meg ezt a listát is a legviccesebb hibaüzenetekről:

“Nem sikerült a másolás, mert nem” – 10 hibaüzenet, amin szakadtunk

Neked melyik volt a kedvenced?

https://leet.hu/?s=%22rx+6600%22&post_type=product

×