Jó vagy nem, a Battlefield 2042 nagyon csöndesen indul, hangcsevegés hiányában. Kicsit mentesülünk a toxic játékosoktól?

Ahogy arról már sokszor beszámoltunk, a Battlefield 2042 bemutatja a Hazard Zone nevű játékmódot, melyet az utóbbi időben sokan az Escape From Tarkovhoz hasonlítottak. A squad vs squad játékmódban véletlenszerűen szétszórt pendrive-okat kell megszerezni és élve kimenekülni a mapról. Éppen ezért a kommunikáció létfontosságú lehet, így kissé meglepő,

hogy a Battlefield 2042-ben jelenleg squad voice chat.

Ez azt jelenti, hogy a játékon belül a csapatok nem tudnak egymással hangban beszélni, ami megnehezítheti a játékot. Főleg akkor mikor a csapatok tagjai nem ismerik egymást, vagyis nem beszélnek egymással egyéb platformon, mint például a Discord. Aki egyedül játszik, és randomként csatlakozik be máshoz, hátrányba kerülhet egy hirtelen és éles helyzetben.

Az EA azt állítja, hogy bár a megjelenéskor nincs a játékban csapatos hangcsevegés, igyekeznek minél előbb bevezetni, addig pedig azt javasolják, hogy a játékosok máshogyan kommunikáljanak.

Természetesen a szöveges chat működik a játékban, így irkálni lehet. Viszont ez nem mindig előnyös vagy megoldható, amikor hirtelen kéne szólni, hogy „mögötted vannak”. A beépített ping-rendszer is sokat tud persze segíteni, de még nem éppen pontos.

Jó oldala is lehet

A hangcsevegés hiányának persze jó oldala is lehet, ha arról beszélünk, hogy a toxikus, bántalmazó, zaklató viselkedés milyen gyakori az online játékokban. Nem is olyan rég, egy kutatás megmutatta, hogy a fiatal gamerek 62%-a tapasztalt zaklatást és visszaélést online játék közben. 24 százalék viszont voice chaten kapta a bántalmazást, zaklatást.

A Riot például már felveszi az összes hangcsevegést, hogy ha ilyet tapasztal, ki tudja bannolni a toxikus játékosokat.

Ami biztos, hogy idővel a Battlefield 2042-be is bekerül a hangcsevegés, azonban hogy hogyan fogják hatékonyan moderálni, az már egy másik kérdés. Addig legalább jó hír, hogy a toxikus viselkedéstől megszabadulunk. Bár taktikázni is elég nehéz lesz addig. Neked hogy tetszik eddig a játék?

Láttad, hogy milyen jól be lehet állítani a kontrollereket a játékhoz?

Ha AIM kell – Itt a legjobb Battlefield 2042 kontroller-beállítás

 

https://leet.hu/?s=%22rx+6600%22&post_type=product

×