Újabb OTP-s üzenetekkel és hívásokkal próbálkoznak a csalók, és ezúttal ugyan profibbak, semmiképpen se dőljön be neki senki!

A koronavírus-járvány előtt sem voltak ritkák a valódi vállalat álarca mögé bújtatott üzenetküldős-telefonhívásos csalások, a pandémia alatt azonban különösen megszaporodtak az ilyen próbálkozások. Ezeket pedig egyáltalán nem érdemes félvállról venni, ugyanis egyre gátlástalanabb és megtévesztőbb módszereket eszelnek ki az áldozatok megkárosítása érdekében.

Munkatársunkat például reggel kereste egy gyanús személy, aki az OTP ügyintézőjének adta ki magát és a személyes adatai felől érdeklődött egy utalással kapcsolatban. Ez nagyjából pont egybe esik az Újpesti Közérdekű Információk nevű Facebook-oldal tájékoztatásával, ami ugyancsak a korai órákban figyelmeztette követőit egy hamis OTP-s SMS-re.

Az üzenetben nem túl acélos magyarsággal egy OTP bankos utalásról érdeklődnek, amihez egy ‘otpdirekt1.com’ nevű önmagában is gyanús oldal linkjére hivatkoznak. Ez azért is lehet sokak (főleg az idősek) számára megtévesztő, mert a legtöbb ilyen SMS-ben lévő hivatkozás véletlenszerű betűkből és számokból áll, ez viszont nem. Sőt, a linkre kattintva az OTP-hez nagyon hasonló felületen találjuk magunkat, ahol arra kérnek minket, hogy lépjünk be az OTP-s fiókunkba.

Fontos, hogy ne dőljünk be ennek és semmiképp se lépjünk be, ne írjuk be semmilyen azonosítónkat, de lehetőleg ne is kattintsunk a gyanús linkre. Ellenkező esetben garantáltan lerabolják a számlánkat.

 

https://leet.hu/?s=%22rx+6600%22&post_type=product

×