Az MSI most sem okozott csalódást a vásárlóinak.

Az MSI hamarosan megjelenő Z690 Godlike alaplapja két CES Innovation Honoree díjat is kapott. A két kategória a ‘High-Performance Home Audio/Video’, illetve a ‘Gaming’. Bár az alaplapot még nem jelentették be, a PC Gamer két képet is szerzett a lapról.

Talán nem túlzok, ha azt mondom, hogy ez az alaplap minden idők egyik legvadabb és legmutatósabb darabja.

A Z690 Godlike, ha megjelenik, az MSI Z690-es termékcsaládjának csúcsán foglal majd helyet. Pusztán a mérete ad némi információt arról, hogy mennyi hardvert tartalmaz majd az alaplap. Egy nagyon nagy tokra is szükséged lesz, hogy elférjen benne. A Wccftech rengeteg információt hozott nyilvánosságra a lapról, többek között a NYÁK vázlatrajzokat és további részleteket a lap I/O és csatlakozási lehetőségeiről.

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a Z690 Godlike nagyjából minden elképzelhető funkcióval rendelkezik, amit egy 2022-es zászlóshajó alaplapon elvárhatunk. Gondolj 10GbE-re, hat M.2 bővítőhelyre egy bővítőkártyával a jövőbeli PCIe 5.0 meghajtókhoz, több USB-re, mint amennyit meg tudsz számolni, Thunderbolt 4-re és prémium hangmegoldásra. Ha ehhez hozzáadod a VRM-et, amely még egy teljes folyékony nitrogénes OC alatt sem terhelődik, a hozzá illő hűtőbordákkal és M.2 hűtéssel, akkor talán már félig-meddig le is tudod írni a legfontosabb jellemzőit.

De itt még nincs vége!

Az igazi szemet gyönyörködtető funkció a memóriafoglalatok mellett található 3,5 hüvelykes érintőképernyő. Ez a képernyő sok mindenre képes lesz, amire az AIO pumpafej képernyők, de biztosak vagyunk benne, hogy ennél még sokkal többre is. Alig várjuk, hogy lássuk, mit árul el róla az MSI. A lap többi részét hűtőbordák borítják, és persze nem is lenne játékos alaplap egy jó kis RGB világítás nélkül.

Az árakat és az elérhetőséget még nem árulták el. Úgy gondoljuk, hogy a piacra dobás még nem közeleg. Ami az árazást illeti, nos, az nem lesz kevés. Bár nem lesz egyedül, hiszen az Asus, az Asrock és a Gigabyte is elképesztően magas árfekvésű Z690-es lapokat ad ki. A lényeg azonban az: ha a tökéletes alaplapot keresed a túlhajtott Core i9 12900K processzorodhoz, az MSI Z690 Godlike-ra érdemes lesz odafigyelned.

Fontos megjegyezni, hogy a lapról készült képek renderelt képek. A végleges alaplap a végén ettől eltérően is kinézhet. Akár így néz ki a végtermék, akár nem, biztosak vagyunk benne, hogy ez egy nagyon kívánatos, – de anyagilag csaknem elérhetetlen alaplap lesz.

Mit gondoltok az MSI új Godlike alaplapjáról?

https://leet.hu/?s=%22rx+6600%22&post_type=product

×