Megjelentek a felújított GTA-k, amire a Rockstar Launchere úgy, ahogy van bemondta az unalmast. Nem lehet letölteni a játékokat, de el sem nagyon lehet indítani őket.

Nagyon kevés az olyan, mára már retrónak számító közel 20 éves alkotás, ami képes a mai napig masszív játékos tömegeket megmozgatni, sőt, a Grand Theft Auto-sorozaton kívül nem is nagyon ismerek mást.

Ezért is volt akkora felhajtás a három kult-klasszikus etap, a GTAIII, a Vice City és a San Andreas felújított kiadása körül, ami ha sokaknak nem is nyerte el maradéktalanul a tetszését, még így is elképesztően sok játékos ugrott rá azonnal a november 11-i megjelenésekor.

Mint kiderült, volt is belőle gond rendesen, ugyanis tegnap este a megjelenést követően egyre-másra szaporodtak meg a Rockstar szervereire vonatkozó hibabejelentések. A DownDetector adatai szerint a bajok november 11-én 19:00 tájékán kezdődtek, ami nagyjából egybecseng a Reddites és a ResetErás GTA-közösségek kirohanásaival is.

Jelenleg – tehát több mint 10 órával később – úgy áll a dolog, hogy új játékosok nem tudják letölteni egyik definitív GTA-t sem, akiknek megvan nem tudják elindítani őket, sőt, a stúdió néhány más játékának online részébe sem tudnak belépni.

PC-n legalábbis, a konzolos kiadásokat ez a probléma nem teljesen érinti. Xboxokon és PlayStation gépeken a felújított GTA-kat (és más Rockstar címeket is) elméletileg le lehet tölteni és el lehet őket indítani, viszont a Red Dead Redemption 2 és a GTA V online módjába való belépés során sokan tapasztalhatnak fennakadásokat.

Hogy pontosan mi lehet a szürreális leállás mögött egyelőre nem tudni, a Rockstar is csak annyit közölt, amit magunk is észleltünk, hogy állnak a szerverek, nem működik a Launcher.

Az mindenesetre igen aggasztó, hogy manapság szerverproblémák miatt egy alapvetően offline egyjátékos játékkal nem lehet játszani, ami már sok-sok éve sem volt egy könnyen megbocsátható dolog (rád nézek EA és Sim City), a vélhetőleg nagyot kaszáló kiadó pedig magyarázatra sem méltatja a rajongókat.

 

https://leet.hu/?s=%22rx+6600%22&post_type=product

×