Mikor a mérnöknek tanuló videós először kitalálta, hogy elkészíti a világ első és egyetlen USB-C-s iPhone-ját, még maga sem gondolta volna, hogy ennyi pénzt keres majd vele.

Az Európai Unió felelős döntéshozói hamarosan egy igen drasztikus törvényjavaslatot készülnek elfogadni, mellyel arra köteleznék a kis és nagy technológiai vállalatokat, hogy mindannyian egyetlen közös szabványt, az USB-C-t alkalmazzák a készülékeikben.

Ez pedig azt jelentené, hogy minden egyes elektronikai eszközbe, amit tölteni kell, USB-C kerül, ami alól természetesen az Apple sem lesz kivétel. A törvényjavaslatot ugyan biztosan meg fogják szavazni, de még így is hosszú évekre leszünk attól, hogy egy MacBookba, vagy egy iPhone-ba USB-aljzatot dugjunk Lightning helyett.

Egy mérnöknek készülő tehetséges videós, Ken Pillonel viszont úgy döntött nem hajlandó kivárni ezt a hosszú procedúrát, és elkészíti magának a világ legelső USB-C-vel ellátott iPhone-ját. Az egészen különleges készülék végül komoly tervezőmunka árán egészen meggyőzőre sikerült, tökéletesen és hiánytalanul használható vele az almás mobil.

Azt viszont nem döntötte el, hogy mi legyen a sorsa, de végül meglátta benne a potenciált és árverésre bocsájtotta. A licit napokon keresztül tartott és egyáltalán nem volt egyértelmű, hogy milyen áron fog majd megállapodni, hiszen voltak trollok rendesen, akik irreálisan magas árat ajánlottak a speciális telefonért.

Az 1000 dollárról induló licit viszont véget ért, a nyertes pedig 86.001 dollárt, mintegy 27,5 millió forintot fizetett az első USB-C-s iPhone-ért.

Kép: Gizmondo

Ez az ár pedig egyedi Apple-termékek között is abszolút kiemelkedő, elég például megnézni ehhez az orosz luxusmárka Caviar ajánlatait, melyek között valódi meteorittal, krokodilbőrrel, titánnal bevont, de még az igazi T-Rex foggal díszített iPhone-okat találunk ennél jócskán olcsóbban.

via – Gizmondo

https://leet.hu/?s=%22rx+6600%22&post_type=product

×