A chiphiány miatt a Sony jóval kevesebb PlayStation 5-öt gyárt a tervezettnél, ami miatt simán meglehet, hogy sokaknak ismét hónapokat kell majd várnia a rendelésére.

A chiphiány egy ideje már velünk van és sújtja súlyos kieséssel a világ gazdaságának szinte minden területet érintve. A gyártók emiatt kénytelenek meghúzni a nadrágszíjat, és nagyon úgy tűnik, hogy egy ideig még úgy is kell tartaniuk.

A Bloomberg jelentése szerint a Sony a globális chiphiányra hivatkozva ismét csökkentett a termelésén, ami azt jelenti, hogy kevesebb PlayStation 5 konzolt fognak tudni a játékosoknak leszállítani. A vállalat eredeti tervei szerint 2021. áprilisa és 2022. márciusa között 16 millió konzolt gyártottak volna, ehelyett azonban „csak” 15 millió darab gördül le a gyártósorról.

Ez önmagában nem tűnhet olyan drasztikus csökkenésnek, de ha beleszámoljuk, hogy az újgenerációs masinából egy évvel ezelőtti megjelenése óta már 13,4 milliót adtak el, az elmúlt négy hónap során pedig nagyjából 3,3 milliót, akkor rádöbbenhetünk, hogy bizony nem marad már olyan túlzottan sok szabad masina.

Ha nagyjából arányos eladási növekedéssel számolunk, akkor december végéig a 21-es pénzügyi évben összesen nagyjából 10-11 millió PS5-öt adhatnak el, vagyis a következő negyedévre még bőven jutna plusz-mínusz ugyanennyi (3-4 millió). Ezen viszont várhatóan nagyon sokat torzít majd az ünnepi időszak, amikor sokan fognak befizetni az újabb gépekre, melyeket az áruházláncok – készülve a nagy rohamra el is kezdtek halmozni.

Vagyis 2022. elején az eddigieknél is kevesebb PS5 találhat büszke gazdára és könnyen meglehet, hogy aki nem rendeli elő időben, az hónapokat lesz kénytelen várni a következő szállítmányokig.

https://leet.hu/?s=%22rx+6600%22&post_type=product

×