Ennyi volt a Dislike-gombnak, a Google úgy döntött, hogy mostantól senki nem láthatja hány nézőnek nem tetszett egy videó.

A Google nagyjából már 2 éve kísérletezik azzal, hogyan tudná hatékonyan elejét venni a Youtube-on nem olyan ritka gyűlöletkampányoknak, aminek egyik alapköve a nem tetszést kinyilvánítására szolgáló Dislike-gomb. Most nagyon úgy tűnik, hogy meglett a megoldás, mellyel hatékonyan, de nem drasztikusan veszik elejét a funkcióval való visszaéléseknek.

Ez tulajdonképpen annyit jelent, hogy a korábban alaposan tesztelt dislike-számlálót elrejtő újítás a mai naptól fogva fokozatosan mindenki számára bevezetésre kerül. Vagyis a lefele mutató hüvelykujj marad, azt továbbra is nyomkodhatják a felhasználók, csak senki nem fogja látni, hogy magukon kívül mennyien böktek még rá.

YouTube dislike count

A Google szerint erre az újításra azért is volt szükség, mert nagyon sokan csak azért nem néznek meg egy videót, mert azon túl nagy a dislike-arány. Ezzel a jelenséggel pedig több egymással rivalizáló tartalomgyártó is visszaél, és sokan biztatják a nézőiket egy másik videós videójának lehúzására. Ez pedig alapvetően az algoritmusra is hatással van, hiszen kevesebbeknek ajánlja megnézésre, ami ha el is jut néhány nézőhöz az arány miatt nagy eséllyel ők sem nézik végig. (Erről mondjuk maga a Youtube is mesélhetne a Rewind videóik kapcsán…)

A dislike-számláló viszont csak a nézők elől lesz elrejtve, az alkotók továbbra is látni fogják, de még az algoritmusra is változatlanul hatással lesz. A belsős kutatások és a márciusi tesztidőszak azonban azt mutatta, hogy ha a számláló nem látható, akkor a dislike-támadások jelentős mértékben csökkennek.

Mindeközben sokan kritizálják is a Google-t és a Youtube-ot a döntés nyomán, mondván, hogy ez csak a szabad véleménynyilvánítás egy szofisztikáltabb formája.

via – 9to5Google

https://leet.hu/?s=%22rx+6600%22&post_type=product

×