Az OWC bebiztosítja a jövőnket az új Accelsior 8M2-vel.

Az OWC ma jelentette be az Accelsior 8M2-t, amely állítása szerint a leggyorsabb kereskedelmi SSD, amely valaha is a Föld partjait díszítette. A legtöbb NVMe-megoldás x4-es PCIe-csatlakozóval, M.2-es vagy U.2-es csatlakozón keresztül elégszik meg.

Az Accelsior 8M2 PCIe bővítőkártya összesen nyolc egyedi NVMe M.2 SSD-helyet tartalmaz, amelyek mindegyike teljes x4 sávos adatátviteli sebességgel működik.

A vállalat bejelentette, hogy a meghajtó kompatibilis a macOS 11 Big Sur, az M1 Macbookok, a Windows 10 és a Linux rendszerekkel.

Az új OWC Accelsior 8M2 pedig a PCIe 3.0 x16-os szabvány szerint 12 000 MB/mp (12 GB/mp) sebességgel, PCIe 4.0 x16-on pedig akár 26 000 MB/mp (26 GB/mp) olvasási sebességgel is képes a szemet gyönyörködtető olvasási sebességre.

Ami azt jelenti, hogy a sokak által panaszolt Warzone mérete 6 másodperc alatt lehetne az SSD-re másolni, ám nem erre való ez a szuper kütyü.

Mennyibe kerül a bővítőkártya?

A legnagyobb, 64 TB-os konfiguráció (8x 8 TB-os SSD) 12.999 dollárba (kb. 4 millió forint) kerül a felhasználóknak. Ez valójában a legolcsóbb GB-onkénti ár a csoportban, „csak” 0,20 dollár/GB. A nyolc darab 240 GB-os meghajtót tartalmazó 2 TB-os modell a legmagasabb árú, GB-onként 0,68 dollárral.

A PCIe bővítőkártya vékony, könnyű és viszonylag hosszú kialakítású. Integrált hűtőbordával és aktív ventilátorral rendelkezik, ami kétségtelenül követelmény egy olyan termék esetében, amely nyolc különálló NVMe meghajtót párosít egy hűtőborda alatt.

Az OWC a letiszult esztétikát választotta, mind a nyomtatott áramköri lapon, mind az I/O-lemezen kék színnel. Egy további 6-tűs PEG tápcsatlakozó egészíti ki a PCIe foglalat tápellátását, ami potenciálisan 150 W kombinált teljesítményt eredményez.

Az OWC gyorsan kiemeli a teljesítményfolyamatosságot, amelyre az abszolút gigantikus átviteli teljesítménytől számíthatunk. A vállalat szerint az Accelsior 8M2 „hiba nélkül” képes 16 egyidejű 8K ProRes444 tartalomfolyam szerkesztésére és lejátszására egyaránt. Az extrém teljesítménynek le kell csökkentenie a befejezésig eltelt időt bármilyen tárolástól függő munkaterhelésnél, ami nagyobb termelékenységet, hatékonyságot és még energiamegtakarítást is eredményezhet.

Elfogadnál egy ilyen bővítőkártyát 68 TB tárhellyel?

https://leet.hu/?s=%22rx+6600%22&post_type=product

×