A CPU-Z Validator fejlesztője nyilatkozott a témában.

Az elmúlt napokban mi is megemlítettük, hogy a Gigabyte Aorus egyik teljesen hivatalos Twitter oldalán egészen elképesztő tuningeredmények kerültek fel az Intel új flagship processzorrával kapcsolatban. A képek állítása alapján egészen 8 GHz-ig sikerült felrántani legalább egy processzormagot, mely elképesztő eredményként futott körbe a nemzetközi és hazai sajtóban is.

Könnyen lehet, hogy átverés volt az egész!

 

Ráadásul nem is akárki nyilatkozott a témában, hanem a népszerű processzorkezelő és tesztelő program, a CPU-Z Validator egyik fejlesztője, Doc TB. A probléma forrása abban keresendő, hogy a program hibás adatokat kezd el kiolvasni, ha a szorzót 63 fölé viszik a felhasználók. Mivel az Intel a fejlesztés során nem nagyon foglalkozott az ilyen extrém tuningokkal, ezért a végleges termékben is bent hardveres hibaként. BIOS frissítéssel természetesen hamar orvosolták a cégek, de a Gigabyte tesztgépén véletlenül a régi BIOS futhatott.

Azóta már rengeteg 7 GHz feletti érték született, melyeket sikerült hitelesíteni is, de a 8 GHz még nagyon messze van, valószínűleg sosem érhetik el ebben a szériában sem. Nem hinnénk, hogy a Gigabyte direkt követte el a hibát, hiszen így is napokon belül kiderült a dolog, de nem volt túl bölcs döntés ellenőrzés nélkül kirakni egy ilyen eredményt.

https://leet.hu/?s=%22rx+6600%22&post_type=product

×