Egy új kutatásból kiderül, hogy azok, akik egy bizonyos időben fekszenek le aludni esténként sokkal kevésbé kitettek szív- és érrendszeri betegségek veszélyeinek.

Nem nagyon lehet kérdés, hogy a legtöbben inkább az esti órákat töltik videojátékokkal, hiszen munka vagy iskola után leginkább ekkor van az embernek ilyenekre ideje. Nincs is ezzel semmi gond, arra viszont érdemes lehet odafigyelni, hogy ne játsszunk túlságosan sokáig.

Az Exeteri Egyetem kutatói szerint ugyanis annál, aki este 11 és éjfél között kerül ágyba, 12 százalékkal nő meg a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázata, míg az éjféltől kezdődő alvás már 25 százalékkal növeli meg – idézi a HVG. A koránfekvők sem örülhetnek, ugyanis akik este 10 óra előtt térnek nyugovóra 24 százalékkal növelik a betegség rizikófaktorát.

Jó hír azonban, hogy akik rendszeresen este 10 és 11 óra között fekszenek le aludni ennek a betegségnek a kockázata csak nagyon elvétve jelentkezik.

Igen ám, csakhogy korábbi kutatások arra is rámutattak, hogy nem érdemes rögtön a képernyő elől azonnal az ágyba pattanni aludni, az agyunknak ugyanis szüksége van egy amolyan „megnyugvási”, „feldolgozási” időre is. Ezt pedig érdemes olvasással vagy valamilyen más kijelzőn túli dologgal tölteni, mielőtt ténylegesen nyugovóra térnénk.

A legoptimálisabb tehát, ha általános munkabeosztásban dolgozunk/járunk suliba, ha a játékot legkésőbb 10 órakor hagyjuk abba, és 11 óra tájékán álomra hajtjuk a fejünket.

https://leet.hu/?s=%22rx+6600%22&post_type=product

×