Egy 9 éves kislány nem csak elképesztő módon volt képes megőriznie a hidegvérét, de pillanatok leforgása alatt leleményesen feloldotta az apja iPhone-ját is, hogy segítséget hívjon.

Iszonyatos családi tragédiával végződhetett volna egy közelmúlbéli eset, amely legnagyobb hőse egy 9 éves kislány lett. A lány nemhogy gyorsan és elképesztő lélekjelenléttel reagálta le az életveszélyes helyzetet, de hihetetlen leleményességével nem csak saját, hanem szülei életét is megmentette.

Október 28-án este, az amerikai Brandao család a szokásos nap végi rutint követően aludni tért. Nem sokkal később azonban a 9 éves Jayline arra riadt, hogy édesapja segítségért kiált, amire ő azonnal átszaladt a szobájukba. Itt a kislány már ájultan találta az édesanyját, és az apja sem volt már tudatánál – mindketten szén-monoxid mérgezés következtében eszméletüket vesztették.

Jayline, szülei élettelenül, mozdulatlanul heverő testének látványa ellenére egészen elképesztő és bátor módon sikeresen megőrizte a hidegvérét, majd pillanatok leforgása alatt az apjuk iPhone-jáért szaladt. Ezt azonban az arcfelismeréses feloldás miatt nem tudta rögtön feloldani, így az apjához rohant és a telefont az arca felé fordította.

Miután feloldotta a készüléket azonnal tárcsázta a 911-et, elmondta mi történt, eközben pedig a kistestvérét is kivezette a szén-monoxiddal szennyezett lakásból, majd értesítette a szomszédokat, akik vigyáztak rájuk, míg kiérkeztek a mentősök.

A családot ezután kórházba szállították, és a bátor 9 éves hős rendkívül gyors helytállásának köszönhetően mindenki túlélte az életveszélyes gázszivárgást.

 

via – CNN, Boston25News

×