Egészen triviális okok miatt nem lehetett a hétvégén játszani olyan játékokkal, melyek a Denuvo védelmével lettek megáldva.

Valakit nagyon kioszthattak a hétvégén a másolásvédelméről elhíresült Denuvonál, PC-s játékosok ugyanis a vállalat rendszeréhez vezették vissza a hétvégi nagy PC-s játékokat érintő „elindíthatalansági-hullámot”.

A hétvégén ugyanis jó néhány PC-s játékot egyszerűen az istennek sem lehetett elindítani. Páran azonban nem hagyták annyiban a dolgot és utánajártak, hogy mi okozhatta a fennakadást olyan játékokban, mint a frissen megjelent Guardians of the Galaxy, a Doom, a Tomb Raider, és még nagyon-nagyon sok más, a szálak pedig az egyetlen közös nevezőhöz, a Denuvohoz vezettek.

A probléma pontos oka ismeretlen, mivel a cég nem válaszol semmilyen kérdésre, néhányan azonban enélkül is tudni vélik, hogy a cég egyszerűen figyelmetlenül hagyta lejárni az egyik kulcsfontosságú domain címét, ami miatt a komplett rendszer használhatatlanná vált.

A bűnös pedig a „codefusion.technology” domain lehetett, ami szeptember 24-én járt le hivatalosan, és valószínűleg most hétvégén a türelmi időből is kifutottak, majd eltávolították a DNS-bejegyzésekből. Ez a TorrentFreak szerint azt jelenti, hogy a domain nem oldódott fel egy IP-címre, ami gyakorlatilag tönkretette a rendszert. Ezt ugyan ki lehet cselezni Windows-on a HOSTS fájlok módosításával, azért valljuk be, hogy ez azért egy teljesen legálisan megvásárolt játék esetében több mint elfogadhatatlan.

codefusion-technology domain

A hétvége zárultával természetesen a domain is megújításra került, ami legközelebb 2022. szeptemberében okozhat galibát.

 

 

https://leet.hu/?s=%22rx+6600%22&post_type=product

×