Alig, hogy megjelent az új Call of Duty játék, a csalók már a profi csapatok közé is beakarnak kerülni, hogy bezsebeljék a több ezer dolláros helyezést.

A RICOCHET anti-cheat nem jöhet elég hamar, mivel a Vanguard első online versenyeit máris befolyásolták a különböző csalások. Miközben a CDL-játékosai közül sokan még barátkoznak az új játékkal, a korai S&D eseményeken már több tízezres nyereményeket lehet nyerni.

Míg egyese körök zökkenőmentesen zajlottak, mások máris csalókkal találkoztak.

Ilyen volt a tegnapi 7000 dolláros (Kb. 2.150.000 Ft) verseny. A CDL-csapatok nagy többsége és számos kihívó csapat is részt vett a versenyen. Egy bizonyos csapat, amely viszonylag újonnan érkezett játékosokból állt, gyorsan felhívta magára a figyelmet, miután 3-2-re legyőzte az OpTicet, és bejutott az elődöntőbe.

Hamarosan azonban az eredményt megváltoztatták, mivel az egyik játékos csalással lebukott.

Shiv a neve az első csalónak, aki a tűz alá került. Bár a Twitch-streamjén keresztül megosztott POV-on minden normálisnak tűnt, a nézők a monitor-kamerán hamar észrevették a csalást.

 

Ha közelebbről megnézzük Shiv képernyőjét, láthatjuk az ellenséges névtáblákat a falakon keresztül. Magától értetődik, hogy ez egyértelműen tisztességtelen előnyt biztosít neki és csapatának egy-egy összecsapásban.

Nem kellett sokáig várni, hogy az egész versenyszcéna a közösségi médiában lángba borítsa a csalót. „Kiba*ott sz*rosnak” – így nevezte a csalót iLLeY a Twitteren.

Mulatságos módon nem mindenki esett áldozatul Shiv csalásainak. A ROKKR csapatának sikerült némi sikert elérnie a meccseken, még a hátrány ellenére is.

 

Mint kiderült, ez a bizonyos csaló állítólag már jó ideje megúszta a könnyebb győzelmeket, nem csak a Vanguardban.

„A Cold War kezdete óta tudtam, hogy ez a srác csal” – mondta az Atlanta FaZe elemzője, ‘x2Pac ThuGLorD’. „A kölyök minden tornán vesztésről varázslatos győzelemre vált. 1000 dolláromba került.”

Ez a botrány még az egykori S&D játékosból lett népszerű streamer NICKMERCS figyelmét is felkeltette.

A CoD SnD közösség… Messze a legrosszabb csoport, amelynek valaha is részese voltam” – mondta a Twitch-sztár. „Az internet legmocskosabb kis teremtményeinek otthona. Csalók, bootolók, hackerek. Bármi, amiért pénzt kaphatsz. Kerüljétek el!”

Természetesen Shivet és csapatát azonnal kizárták a 7000 dolláros versenyből, az OpTic pedig folytatta a versenyt.

A csaló hamarosan azzal próbálta menteni a helyzetét, hogy nyilvánosságra hozta a többi feltételezett csaló listáját. Bár nincsenek egyértelmű bizonyítékok, amelyek alátámasztanák ezeket az állításokat, egy dolog biztos. A Vanguard anti-cheatjére valóban szükség van.

Te találkoztál már csalóval?

https://leet.hu/?s=%22rx+6600%22&post_type=productforrás: Dexerto

×