Egy kanadai nőket megsegítő alapítvány kezdte el terjeszteni a segélykérő kézjelzést TikTokon, ami most egy tinilány életét mentette meg.

Kedden jelentették annak a16 éves amerikai tinilánynak az eltűnését a szülei, akit a napokban egy TikTokon tanult segélykérő kézjelzésnek köszönhetően talált meg a hatóság – írta meg a BBC.

A lányt egy 61 éves feltehetőleg pedofil férfi rabolta el, és kényszerítette különböző szexuális tevékenységre. A tini eltűnése utáni második napon már Kentucky közelében autóztak, amikor egy kifejezetten családon belüli erőszakot jelző kézmozdulattal átjelzett egy mellettük haladó autó sofőrjének.

A legnagyobb szerencséjére a sofőr ugyancsak ismerte a mozdulatot a Tiktokról, ezért azonnal értesítette a hatóságokat. A rendőrség nem sokkal később elfogta a James Herbert Brick néven ismert idős férfit, akinél bizonyítékokat is találtak a lányon elkövetett nemi erőszakra.

A kézjelzést egy kanadai nőket segítő alapítvány kezdte el használni és terjeszteni, hogy ezzel gyorsan, biztonságosan és észrevétlenül jelezhessék, ha családon belüli erőszak, vagy erőszak áldozatai, ezzel egyúttal segítséget is kérve. A ‘jel a segítségért’ (#signalforhelp) elnevezésű egyszerű egykezes kézjelzést 2020-ban kezdték el terjeszteni a TikTokon (is), ahol már több millióan látták, ismerték meg.

 

https://leet.hu/?s=%22rx+6600%22&post_type=product

×