A 2021-es League of Legends világbajnokság több nagy streaming rekordot is megdöntött a Twitch-en és a YouTube-on egyaránt.

Az EsportsCharts szerint az EDG és a DWG közötti ötjátszmás összecsapás több mint 4 millió egyidejű nézőt számlált a körömrágós „sorozat” utolsó pillanataiban.

A legnagyobb League of Legends esemény 4.018.728 nézőszámot hozott a döntőben,

ezzel eltarolta a korábbi Dota 2 The International-t, amely éppen a múlt hónapban állította fel a saját rekordját. Ráadásul a Worlds a LoL saját Twitch-csúcsát is megdöntötte, ahol 3,08 millió rajongó új kategóriarekordot állított fel.

 

A regionális Twitch-csatornák is jelentős csúcsokat értek el a Worlds 2021 zárócsatája alatt, köztük a Riot Games fő fiókja (882k), az LCK_Korea (634k), a CBLOL (282k) és az LLA (306k).

Mindezt anélkül, hogy Kína hatalmas nézettségét beleszámolnánk.

Kínát gyakran kihagyják az esport nézettségi statisztikákból, a számokat így rögzítik, azt viszont nem tudni miért, de az EDG sokkoló diadalát figyelembe véve a nézőszámuk óriási lehetett, különösen a lármás ünneplésüket figyelembe véve.

Az EDG vs. DWK mérkőzéssorozat mostantól minden idők legnézettebb League of Legends-sorozata, amely letaszította a 2019-es G2 Esports vs. SKT versenyt.

A Worlds 2021 streaming-sikere az esporton is túlmutatott a hatalmas nézettségével: a Riot Games fő csatornája 854.781 egyidejű nézőt ért el az EDG negyedik és ötödik meccsének visszatérése alatt. Ezzel szűk ötödikek lettek a Twitch összesített nézettségi csúcsát tekintve az ELEAGUE és a PlayStation mögött.

Szóval úgy látszik, az EDG iszonyat jó számokat hoz a League of Legends világába. Bár nem csodálom, főleg a világbajnokságon nyújtott teljesítményük után.

Te nézted a döntőt?

https://leet.hu/?s=%22rx+6600%22&post_type=product

×