Egy amerikai börtönben az őrök gondoltak egyet és órákon keresztül a világ legnépszerűbb gyerekdalával terrorizálták a rabokat, akik most beperelték őket ezért.

Akinek van gyereke annak minden bizonnyal nem kell bemutatni azt a fajta mentális tortúrát, amely néhány gyermeki korszakot tulajdonképpen teljesen kitölt.

Az egyik legdurvább időszak talán a bölcsis és óvodás kor, amikor a kisgyerekek időtlen időkön keresztül képesek elbíbelődni egyetlen ‘MÚ’, ‘MIJÁU’ vagy konstans egyetlen hangon búgó gomb nyomkodásával, rosszabb esetben órákig gyerekdalokat hallgatnak, még rosszabban ugyanazt a gyerekdalt, újra és újra.

Nos, ezt a fájdalmat kellett átélnie néhány rabnak az Oklahoma Megyei Fogvatartási Központban, ahol az őrök a Baby Shark című korszakos mesterművel kínozták a rabokat hosszú-hosszú órákon keresztül – írta meg a CBS.

 

A rabok szerint az két őr 2019 novemberében és decemberében egyszer csak hátrabilincselték a karjukat, majd külön-külön kivezették őket a cellájukból. Ezután pedig olyan magas hangerővel voltak kénytelenek hallgatni a Baby Sharkot óráko keresztül, hogy az egész börtönfolyosó attól zengett.

A rabok szerint ez egy embert próbáló stresszes helyzet volt, ami szó szerint kínzással volt egyenértékű, ezért feljelentették az elkövető „önkényes, romlott és szadista” őröket. 

Ami érdekes lehet az ügy kapcsán, hogy a raboknak simán van rá esélyük arra, hogy nyernek a bíróságon. Legalábbis a polgári peres vádiratban azzal is érvelnek többek között, hogy a Guantanamo-öbölben az ilyen kínzási technika egy bevett szokás volt az iraki foglyokkal szemben, akiket heavy metal zenével próbáltak megtörni. Már csak azt kéne bizonyítani, hogy a Baby shark-kínzással vádolt őrök tényleg elkövették ezt a súlyos bűntényt.

https://leet.hu/?s=%22rx+6600%22&post_type=product

×