Az NVIDIA következő generációs Ada Lovelace GPU-architektúrája a hírek szerint kétszer akkora teljesítményre lesz képes, mint a jelenlegi 3000-es széria.

Az biztos, hogy az NVIDIA-nak teljesen máshogyan kell versenyeznie az AMD-vel 2022-től, mivel az AMD belép az MCM (multi-chip module) GPU-k világába. Az egyik szörny a Radeon RX 7900 XT-t lesz, ami miatt aggódhat az Nvidia. Most arról hallhatunk pletykákat, hogy az NVIDIA zászlóshajója, a GeForce RTX 4090 az új Ada Lovelace GPU architektúrával érkezik, ami

kétszer akkora teljesítményt nyújt majd, mint az Amper-alapú GeForce RTX 3090.

A szivárogtató Greymon55 szerint azonban a dupla teljesítmény dupla energiafogyasztást is jelent, ami persze gondot okozhat.Az NVIDIA a GeForce RTX 4000-es szériával egyértelműen az AMD ellenfele kíván lenni, a cél pedig többek között az, hogy a játékokban nagyobb teljesítményt nyújtson. Az eddigi hírek alapján tehát minimum dupla lesz a teljesítmény és az energiafogyasztás.

A korábbi pletykák szerint az NVIDIA várhatóan 2022 januárjában piacra dob egy új GeForce RTX 3090 Ti vagy GeForce RTX 3090 SUPER videokártyák, 24 GB GDDR6X memóriával.

Természetesen mint minden pletykát, ezt sem árt fenntartásokkal kezelni. Bár izgatottan várjuk az új videokártyákat, amelyek valószínűleg eltörpülnek a mai legjobb kártyák mellett, reméljük, hogy az energiafogyasztást is kordában tudják tartani.

Abban is bízunk, hogy az új kártyákat már nem zavarja meg semmi abban, hogy simán eljusson a gamer gépekbe.

https://leet.hu/?s=%22rx+6600%22&post_type=product

×