Egy kutatás meglepő számokat mutatott fel a Facebook felhasználóival kapcsolatban.

Ahogy az a Wall Street Journal birtokába került felmérésekből kiderült, a Facebook nagyon is kemény függőséget okoz, nyolcból legalább egy felhasználója esetében. Ha az összes regisztrált személy számát nézzük, akkor ez körülbelül 360 millió embert jelent – félelmetes, ugye?

Nem csak és kizárólag azt értjük a függőség alatt, hogy sokat görgeti az épp aktuális Facebookos hírfolyamát, hanem azt, hogy az életminősége is durván romlásnak indul. Nem tud megfelelően helyt állni a munkahelyén, alvászavarokkal küzd és a magánéletét is nagyban befolyásolja a dolog.

Mi a legrosszabb az egészben? Az, hogy a közösségi oldalak túlnyomó többsége pontosan erre hajt. Töltsd ott a lehető legtöbb időd, és semmi más ne érdekeljen, csak az internet, és mások életének kínos szintű felügyelete – mert ugye az emberek többségét hajtja a kíváncsiság és a fröcsögés.

Ám a Facebook érte el a legnagyobb „sikert” ezen a téren.

De hogyan és hol függ össze a Facebook az alvással például? A tanulmány kutatói három részre bontották a választ: néhányan szinte felriadnak, hogy lássák, érdekelnek-e valakit – tehát kaptak-e újabb értesítést. Másokat szimplán ennyire felkavarnak bizonyos posztok, és a többiek pedig csak szeretnének mindig naprakészek maradni – csekkolni a feedet.

Őszintén, te mennyit Facebookozol egy nap?

https://leet.hu/?orderby=price&paged=1&s=exlzv&post_type=product

×