S1mple-ék és NiKo-ék is nyerni tudtak, így két veretlen csapat mérkőzik meg a fináléban.

Végjátékhoz érkezett a PGL Major Stockholm 2021, ahol a szombati játéknapon az elődöntők került képernyőre. A magyar nyelven a Leet Esport csatornáján követhető eseményen a Natus Vincere és a G2 Esports örülhetett, míg a Heroic és a Gambit számára az elődöntő jelentette a végállomást.

Szombati eredmények

  • G2 Esports 2-1 Heroic
  • Natus Vincere 2-0 Gambit

Összefoglaló

A G2 Esports vs Heroic három pályát és óriási izgalmakat hozott: előbb a dánok nyertek 16:12-re Nuke-on, majd a G2 egyenlített egy 16:10-es győzelemmel Mirage-on. A decider Inferno komoly fordulatokat tartogatott, a Heroic 6:3-ra húzott el T-ből, majd egy nagy szériával a G2 9:6-ra megnyerte a félidőt. Ezt T-ből még négy körrel megspékelték (13:6), ám a Heroic nem adta fel és egy óriási menetelést indítottak meg, 14:13-ra át is vették a vezetést. Ekkor NiKo-ék egyenlítettek, de a Heroic válaszolt és 15:14-nél meccsponthoz kerültek. Még mindig nem lett vége, ugyanis a G2 kihozta hosszabbításra, amit 4:0-ra meg is nyert, ezzel elsőként a nexa által vezetett csapat jutott a döntőbe.

A Natus Vincere vs Gambit találkozó jóval kisebb versengéssel kecsegtetett, köszönhetően a NAVI domináns játékának. Már Hobbiték választását, Overpass-t is könnyedén, 16:8-ra nyerték meg, ezt pedig Mirage-on egy még nagyobb verés és egy 16:3-as siker követte. A Gambit tehát összesen 11 nyert körig jutott, és az egész meccsen egy kör erejéig vezettek, még Overpass-on 1:0-ra. Az összecsapáson s1mple 50 killig, 113-as DR-ig és 1.87-es ratingig jutott, de a többiek is alaposan kivették a részüket, a NAVI ezúttal is igazi csapatként működve nyerte meg a meccset.

A nap legszebb jelenetei

 

 

 

 

Vasárnapi menetrend

  • 17:00 – Major Preshow (döntő különkiadás)
  • 18:00 – Team GeT_RiGhT vs CPH Flames (showmatch)
  • 19:00 – Gamerland 1v1 verseny – Final Four
  • 20:00 – Natus Vincere vs G2 Esports (döntő)

Pillanatok alatt elrepült ez a két hét, így a mai napon már a BO3-as fináléval érkezünk. Ezt a Gamerland-ben rendezett 1v1 verseny, a Copenhagen Flames és a GeT_RiGhT által összeállított csapat showmérkőzése, illetve a Leet Esport felvezető műsora előzi meg, amelyen mindegyikén számítunk rátok!

Nyereményjáték

Ne felejtsétek, a PGL Major Stockholm során számtalan értékes jutalmat lehet majd megkaparintani, így érdemes gyűjteni a pontokat, vegyetek részt a nyereményjátékokon és a legfontosabb, hogy élvezzétek a közvetítést! Találkozunk 17:00-kor, sok szeretettel várunk mindenkit!

×