A háromszoros világbajnok elmondása szerint nehezen talál tisztességes meccset a koreai solo queue-ban.

A professzionális League of Legends egyik legelismertebb játékosa, akit gyakran minden idők legnagyobbjaként emlegetnek, kétségeket mutatott ki a régiójában található solo queue-val kapcsolatban, miután Európába merészkedett a 2021-es világbajnokságra.

Faker, a T1 midlanere és a 2021-es világbajnokság elődöntőse a streamje során kifejtette, hogy a koreai szerveren a solo queue-játékok rosszabbak, mint az EU-ban.

Miközben ezt mondta, Faker bemutatta a koreai szerveren lévő meccstörténetét, amely tele volt AFK csapattársak és remake-ek által okozott vereségekkel. A vereségek listája messzire nyúlt a history-ban, és szinte mindegyik Challenger szinten.

Majd ismertette a koreai solo queue meccsek stílusát, ahol szerinte az ottani meccsek minden más régiónál jobban eldőlnek az első percekben, vagy a csapattársak teljesítményének köszönhetően gyors befejezéssel végződnek. „Az a helyzet, hogy a koreai solo queue minősége annyira alacsony az EU-hoz képest” – mondta Faker a Twitter-felhasználó Gatamchun fordítása szerint. „Itt tíz játékból nyolc-kilenc már eleve bukott”.

Ennek az „alacsony minőségnek”, amit Faker a játékaiban tapasztalt, nagy része valószínűleg abból ered, hogy játékosként felismerhető, valamint a League felhasználóneve nyilvánosan elérhető a Twitch-streamjeiben.

Faker: KR soloqueue is of lower quality than EUW from leagueoflegends

A megjegyzésére reagáló felhasználók egy Reddit-szálon elismerték, hogy Faker gyakran kerül célkeresztbe a koreai szerveren. Szinte minden profi League-játékos játékbeli felhasználóneve könnyen elérhető különböző weboldalakon  -bár a játékosok magas rangjai miatt a játékosbázis nagy része nem talál lehetőséget arra, hogy mellettük játsszon.

Ez nem az első eset, amikor ilyen panasz érkezik a koreai solo queue játékokra.

https://leet.hu/?orderby=price&paged=1&s=exlzv&post_type=product

×