Nagyon úgy tűnik, hogy az EA által elejtett FIFA-jogokért Strauss Zelnick nagyon szívesen lehajolna, amivel mi, játékosok nagyot nyerhetünk.

Néhány hete bombaként robbant a hír, miszerint az Electronic Arts a FIFA-játéksorozatának átkeresztelésén gondolkozik. Nem sokkal később azonban még nagyobb bombaként derült ki, hogy egyáltalán nem véletlenül fontolgatja ezt a kiadó, ugyanis megromlott a viszony a jogbirtokos FIFA-szervezettel, akik már keresik azt a vállalatot, ami hajlandó lenne átvenni a FIFA-játékok készítésének jogát.

Valljuk be, hogy az EA-n kívül nem túl sok olyan cég akad a videojáték-iparban, aminek hasonló jártassága van a sportjátékok készítésében, pedig ahhoz, hogy megérje kicsengetni a FIFA-jogokért a kért 1 milliárd dollárt , tényleg jó üzleti modellt és játékot kell mögé pakolni.

Az EA és Andrew Wilson ebben is zseniális volt, hiszen az évenkénti teljes árú kiadással és az Ultimate Team játékmóddal ennek az összegnek a sokszorosát kereste meg. De azt is jól érzik, hogy nem feltétlenül kell nekik lehajolni a FIFA-névért, hiszen már csak az UT is simán elvinné a hátán az egészet, vagyis a legnagyobb vesztese a házasságtörésnek maga a FIFA lehet.

Most azonban nagyon úgy tűnik, hogy egy új profitorientált szeretőre találtak Strauss Zelnick és a Take Two személyében, a legjobb pedig az, hogy az EA mellett ez a másik olyan vállalat, amitől nem idegen sportjátékok műfaja.

A Metro értesülései szerint a negyedéves pénzügyi jelentés közepette a T2 befektetői direkt rákérdeztek Zelnicknél a FIFA-jogok megvételére, ezzel is jelezvén, hogy részükről zöld utat kapna az üzlet.

A CEO erre inkább kitérően válaszolt, azt azonban elárulta, hogy valóban elgondolkozott a FIFA-sorozat jogainak megvételén, hiszen az óriási előrelépés lenne számukra. Érdemes azonban tudni, hogy önmagában a FIFA plecsnivel nem feltétlenül járnak jól, ahhoz ugyanis, hogy a játékosokat is szerepeltethessék a FIFPro szakszervezettel kell megállapodniuk, amivel az EA már jobb viszonyt ápol. A csapatokat és a ligákat viszont gond nélkül használhatnák – ellentétben a Konami eFootballjával.

Bárhogyan is alakuljon végül, a Take Two-nál és a 2K Sports-nál aligha kerülhetne jobb helyre egy focis játék készítésének joga, legalábbis náluk minden adott ahhoz, hogy sikerre is vigyék. Ezzel pedig mi, játékosok csak nyerhetünk, hiszen az EA üdvöskéje és pénznyelője végre egy méltó ellenfelet kaphatna.

via – GameRant, VGC | Borítókép: RealSport101

×