A Google újított egy „kicsit”, és mostantól sokkal gyorsabban kereshetünk a Chrome-ban, mint korábban bármikor és még csak nem is kell feláldoznunk érte memóriát.

A Google szépen csendben frissített egyet a Chrome böngészőn, amitől a vállalat szerint jelentősen felgyorsul az internetes keresésünk. Ami viszont a legjobb, hogy ezzel együtt kevesebb memóriát is zabál, mint korábban. Az új láthatatlan funkció az Omnibox keresési tippjeivel van szoros kapcsolatban. Az Omnibox a böngésző tetején található keresési sáv, amibe nem csak a weboldalakat, hanem a Google kereséseinket is pötyöghetjük.

Megszokhattuk már, hogy ha az Omniboxban elkezdjük beírni valaminek a nevét, akkor megjelennek a korábban felkeresett oldalak és a saját korábbi kereséseink, melyek nagy részét a böngésző gyorsítótárában el is raktározta, ami nagyban leterheli a memóriát, ezáltal pedig hatással van az eszköz teljesítményére is.

Ezt váltotta fel mobilon és asztali felületen a PartitionAlloc, ami sokkal hatékonyabban kezeli ezeket a kereséseket, sőt, mostantól még annál is többet tud. Ha a Chrome-ban be van kapcsolva az Automatikus keresések és URL-ek kitöltése funkció, akkor már az Omnibox is felajánlja a leggyakoribb Google kereséseket egy legördülő listával – feltéve, ha a Google keresője az alapértelmezett.

A Google szerint ez az új módszer nem csak 22%-kal csökkenti a RAM-használatot, de négyszeresen felgyorsítja a keresési találatokat is.

Az újdonság egyelőre csak a Chrome böngészővel működik, de igen valószínű, hogy hamarosan több chromium-alapú program is átveszi.

https://leet.hu/?s=%22rx+6600%22&post_type=product

×