Bár nagyon népszerű lett a Xiaomi Európában és Magyarországon is, más gyártók is erősödnek. Érdemes lesz odafigyelni az új márkákra.

Ha mobilokról van szó, a felhasználók leginkább a Samsung, a Xiaomi, a Apple készülékeit ismerik és szeretik, így nem is véletlen, hogy Európában sokáig ezek a márkák uralták a piacot. A helyzet azonban az, hogy a toplista szép lassan átalakul, ugyanis nyugaton eddig ritka vagy ismeretlen márkák lepik el a piacot, erős emelkedést és piaci részesedést mutatva. Ilyen márkák az Oppo vagy éppen a vivo.

A Counterpoint Research elemzőcég legfrissebb jelentése arra világít rá, a Samsung kevesebb, míg a Xiaomi 51 százalékkal több mobilt adott el az elmúlt negyedévben, mint az egy évvel korábban ugyanekkor. A negyedév végére azonban a Samsung összeszedte magát.

 

Ami talán ennél is érdekesebb, hogy a korábban Európában kevésbé ismert márkák is szép lassan jönnek felfelé. Bár az elmúlt negyedévben még mindig a Samsung, a Xiaomi és az Apple álltak az első helyen, már látható, hogy jön felfele az OPPO, a realme, a vivo, a HONOR is. Úgy tűnik tehát, hogy az eddig kevésbé ismert kínai márkák szép lassan teret hódítanak Európában, és hazánkban is.

A Realme meglepő módon 160%-ot, a Vivo pedig 238%-ot erősödött, ami nem semmi. Az OPPO a közeljövőben elstartol Magyarországon is.

Neked milyen mobilod van, és milyet szeretnél?

https://leet.hu/shop/halloween/

×