Hamarosan nem csak a Ubisoft játékaival kereshetünk valódi pénzt, hanem a legnagyobb játékipari pénznyelővel, a FIFA-sorozattal is.

A Yves Guillemot és a Ubisoft után az Electronic Arts vezetője, Andrew Wilson is beszélt egy kicsit a pénzügyi eredménybeszámoló során a blokklánc, úgy pedig az NFT technológiáról, és sokakat talán nem lepek meg vele, ha azt mondom: elismerően.

A mindig fiatalos CEO szerint a kriptovalutákban, a blokklánc-technológiában és az NFT-kben van a jövő. Erről a jövőről pedig nem hagyja lemaradni a szeretett vállalatát sem, ezért keresik annak a lehetőségét, hogyan építhetnék mindezeket be a legnépszerűbb játékaikba.

„Úgy gondolom, hogy az általunk készített játékok és az általunk kínált élő szolgáltatások kontextusában a gyűjthető digitális tartalom jelentős szerepet fog játszani a jövőnkben” – mondta Wilson. „Szóval, még korai lenne megmondani, de szerintem nagyon jó helyzetben vagyunk, és arra kell számítanunk, hogy innovatívabban és kreatívabban fogunk gondolkodni erről a témáról a jövőre nézve.”

Ez azt jelenti, hogy akár valódi pénzt is kereshetünk a FIFA Ultimate Team-ben?

Mivel konkrétumokat nem tudunk, ezért csak a most jelenleg tapasztalható, látható piaci példák alapján tudjuk belőni, hogy nagyjából mit is jelenthetnek Wilson szavai az EA címeire nézve – főleg a Fifára. Ha így teszünk, akkor gyakorlatilag igen, az NFT megérkezése a FIFA-sorozatba azt jelentené, hogy valódi pénzt is kereshetünk a játékkal.

Ehhez azonban legalább felületesen ismerni kell az NFT fogalmát. A legegyszerűbben és leggyorsabban konyhanyelven elmagyarázva az NFT tulajdonképpen egy digitális eredetmegjelölés, amivel a digitális javainkat címkézhetjük fel. Ez azt is jelenti, hogy ezt már nem is lehet ilyen formában reprodukálni, mert az csak a miénk – legalábbis az eredeti.

Ha ezt egy játékba rakjuk, mondjuk a FIFA UT módjába, akkor ez annyit tenne, hogy a kártyáknak lenne egy előre meghatározott száma – például Messi-kártyából nem többet, csak összesen 20-at lehetne kinyitni. Ez azt jelentené, hogy maximum ennyi játékosnál lehetne meg ez a kártya, melyek eredetmegjelöléssel lennének ellátva.

Innentől kezdve pedig pontosan úgy fog funkcionálni, mint egy valódi sportkártya.

Vagyis valódi pénzért (kriptovalutáért) adhatjuk-vehetjük, vagy cserélhetjük bármire és nem csak a játékon belül, hanem külön piacokon akár úgy is, hogy nincs meg a játék. Ez egy teljesen új „önálló gazdaságot” hozna létre a játékon belül és kívül, viszont megvannak a maga veszélyei is. Például egy tehetős akárki-bárki megveszi az összes Ronaldo-lapot, és olyan árat szab nekik, amilyet akar, de akár a fejlesztők részéről is komoly visszaéléseket teremthet – sokkal durvábbat mint legutóbb.

Mindenesetre a hardcore rajongók számára ez lehet egy nagyon jó hír is, hiszen eddig csak önthették bele végtelen mennyiségben a pénzt a kártya-pakkokra, hamarosan viszont már láthatnak is belőle valamit viszont. Azt azonban nem tudni, hogy ez pontosan mikor valósulhat meg, de az EA már gőzerővel kutat hozzáértő fejlesztők után.

 

https://leet.hu/shop/halloween/

×