Meg lehet nyugodni, mert úgy tűnik, hogy sok mindent nem kell letörölnünk a gépeinkről, hogy ráférjen a felújított GTA trilógia bármelyik része.

Már csak napokra vagyunk attól, hogy a kissé megkopott emlékeinket újra felelevenítsük, hamarosan ugyanis tényleg megjelenik a kult-klasszikus GTA epizódokat felújított látványvilággal újra elmesélő trilógia csomag.

A Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition a sorozat első 3D-s etapját, a GTAIII-at, a legnagyobb klasszikussá érett és máig egyedülálló Vice City-t, illetve a legjobbnak tartott San Andreast tartalmazza.

Mivel a grafika nem kicsit idomul a mai kor elvárásaihoz, értelemszerűen magasabb gépigénnyel is kell számolnunk, ahogyan több tárhelyet is követelnek majd maguknak mint egykoron. A rendszerigényt korábban már megismerhettük, most pedig egy-két szivárogtatónak köszönhetően már azt is tudhatjuk, hogy nagyjából mekkora szabad hellyel kell majd rendelkeznünk, de nem kell félni, ennyi még biztosan akad majd mindenkinek.

A teljes trilógia nagyjából 40-50 GB-on fog majd elférni platformtól függően.

🔽 A GTAIII egykoron még csak 500 MB szabad helyet kért a HDD-n, most azonban PS-en nem forgja beérni 5,3 GB-nál kevesebbel, míg Xboxon nagyjából 8 GB-ot kell majd kigazdálkodnunk – Day One patch nélkül. 

🔽 A Vice City 2002-ben nagyjából másfél gigán terpeszkedett, most viszont PlayStation 5-ön 10,7-et követel, Xboxon pedig 14-et – szintén első napi frissítés nélkül. 

🔽 A San Andreas-nak anno közel 5 GB-ot kellett fenntartani, most viszont PS-en 22 GB-ot, Xboxon 27 GB-ot kér – mondanom sem kell, hogy patch nélkül.

🔽 A PC-s helyigényt nagyjából az Xboxos alapján lehet érdemes számolni, vagyis minimum 50 GB-ot kell kipucolni a három részhez.

Érdemes újra felhívni rá a figyelmet, hogy a felújított San Andreas már a megjelenés napján, november 11-én bekerül a konzolos Game Pass kínálatába, míg a kicicomázott GTAIII december 7-től erősíti a PS Now kínálatát. A komplett trilógia november 11-én jelenik meg Xboxokra, PlayStation-ökre, Nintendo Switchre és PC-re.

×