A Battlefield franchise egyhamar nem lesz a Warzone ellenfele a free-to-play játékok piacán. A fejlesztők el is árulták, hogy miért.

Valószínűleg a mai videojáték-piacon van értelme a free-to-play játékoknak, elég csak megnézni az Apex Legends, a Fortnite vagy éppen a Warzone hitetlen pénzügyi sikerét. Az EA is úgy gondolja, hogy a free-to-play rendszer jó lehet a Battlefield franchise számára is,

de jelenleg nem tervezik a Warzone-szerű élmény bevezetését.

A EA a legutóbbi negyedéves beszámolója közben a cég vezérigazgatója, Andrew Wilson megerősítette, hogy a free-to-play Battlefield létrehozása nem téma a kiadón belül. Az új, 69,99 dolláros Battlefield 2042 a franchise teljes jövőjének alappillére. Persze ez nem jelenti, hogy nem lesz ingyenes Battlefield, de nem PC-n és konzolokon. A Battlefield mobile, amiről már mi is beszámoltunk, ingyenesen játszható lesz. Ennek megjelenéséig azonban biztos, hogy nem számíthatunk ingyenes PC-s és konzolos BF-re.

„Amikor új játékot készítünk, számos dologra gondolunk, amelyeknek középpontjában az innováció és a kreativitás áll. Úgy gondoljuk, hogy az F2P rendszer segíteni fogja a franchise-t, de most nem ezen van a hangsúly” – mondta Andrew Wilson.

„Az első számú célunk a franchise újraalkotása, és az innováció volt. A következő fázis a Battlefield mobil megjelenése” – tette hozzá.

Egyhamar tehát nem lesz nagy BF játék, amit ingyenesen játszhatnánk. Kivéve persze mobilon. Ez most jó hír, vagy nem?

https://leet.hu/shop/halloween/

×