Ezeket a magyar streamereket néztük a legtöbbet Twitch-en, ami ugyan látott már jobb napokat is, a hazai tartalomgyártók többsége nem panaszkodhat.

A Twitch egy egészen mozgalmas hónapon lehet túl, hiszen egy névtelen hacker jóvoltából tulajdonképpen alig maradt olyan területe a platformnak, amely ne került volna közkézre. Sok-sok más mellett például kiszivárgott a teljes forráskód, az Amazon által tervezett újítások hiánytalan listája, illetve évekre visszamenőlegesen a platformon jelenlévő összes streamer fizetése is. Úgy, ahogy van, minden.

A Twitch mondhatni azóta sem nagyon tért magához még annak ellenére sem, hogy látszólag hatalmas károkat úgy tűnik nem sikerült ezzel okozni. Mármint a nézettségi, streamelési és egyéb nagyon érdekes statisztikák érezhető visszaesésén kívül.

A magyar tartalomgyártók azonban példásan talpon maradtak, legalábbis a hazai statisztikák alapján ezt szűrhetjük le. Ugyan egy hangyányival kevesebb csatorna volt októberben aktív (-2,9%), így pedig egy hangyányival kevesebb stream is indult (-2,7%), de a magyar nézők durván aktivizálták magukat.

Ez egészen pontosan azt jelenti, hogy októberben a magyar ajkú nézők összesen 4,7 millió órán keresztül nézték a kedvenceiket, ami 209.829 órával több volt mint szeptemberben. A csatornánkénti átlag nézőszám is növekedett 291-el, ami annyit tesz, hogy átlagosan 6595-en néztek egyszerre magyar streamet (+4,6%), a legtöbben pedig egy időben 23.528-an voltak nézők a Twitchen (+14,9%).

A legtöbb nézőt a hónapban az Esport2TV egyik LoL közvetítésén számlálhattuk, amikor is közel 7000-en nézték az izgalmas esport adást. 

Az októberi második legtöbb nézőjét berántó streamjének a TheVR október 4-én megejtett Far Cry 6-os adása bizonyult, amikor több mint 6100-an voltak kíváncsiak Pisti kalandozásaira a Ubisoft legújabb időgyilkos címében.

A harmadik legtöbb kíváncsi szempárt bevonzó magyar Twitch streamer az örök dobogós KriszhAdvice volt, aki a jó eredménye ellenére minden tekintetben visszaesést könyvelhetett el októberben. A népszerű streamer az elmúlt hónap tizedik napján az egyik New World játéka során szúrhatta ki, hogy már 3730-an is nézik.

Negyedikként a LeetEsport Twitch csatornája menetelt be büszkén. A szorgos-dolgos kollégák nem csak a CS:GO hihetetlenül izgalmas esport meccseibe adnak bele apait-anyait, hanem a nem is oly régen indult vitaműsorba is, a Szorítóba, amit nem mellesleg vissza is lehet nézegetni. A legtöbb nézőt itt is az esport meccsen számlálhattuk, ami november 1-én közel 2500 embert jelentett.

Az órában mért nézettség is valamelyest hasonlóan alakul, itt azonban érdemes megjegyezni, hogy sokat nyom a latba a streamelt órák száma is.

Mivel az Esport2Tv egy átlagos csatornához képest keveset volt adásban, de akkor LoL versenyt közvetített, ezért értelemszerűen magasabb volt az átlagos nézőszám is adásonként, akik bizony becsületesen végig is ülték a meccseket. Ez azt jelenti, hogy a legtöbb nézett órát is itt számolhatjuk, egészen magas, 491.358 megtekintett órával.

A sorrend viszont ezután már sokkal kevésbé meglepő: a TheVR-os srácok majdnem 10 százalékot javítottak a statisztikájukon, de ha nem tették volna is a második helyen végeztek volna Kriszh előtt, aki mint már mondtam fentebb, sokat rontott októberben – már ami a számokat illeti.

Negyediknek az ugyancsak 12%-ot rontó AdamKissAK került közel ötszörös arányban lemaradva az elsőtől, kétszeresen pedig Kriszhtől. Ötödiknek azonban a LeetEsport érkezett meg, ami a csatorna élete során először fordult elő +454,4%-ot javítva, 94.804 órával. Hatalmas gratula skacok!

Magyarország legtöbbet streamelt játéka októberben is a League of Legends volt. Ez ugye csak azt jelenti, hogy azok a játékosok és/vagy tartalomgyártók, akik streamelésre adják a fejüket javarészt ezzel múlatták az idejüket, szórakoztatták a közönségüket.

A LoL-t a magyarok 8357 órán keresztül streamelték, 630 órával többet, mint előző hónapban. Rögtön utána a népszerűségi sorban a Fortnite következik 7516 órával, majd az óriási sikereket, de mostanság játékosszámmal küszködő New World  következik.

Ezek után a Valorant és a Warzone kometitív, de nem egy stílusban induló lövöldék következnek. ezeket a játékokat átlagosan egyszerre 6-7 csatorna közvetítette, és az átlagos nézőszámuk adásonként 130 és 230 között ingadozott.

Jól tudjuk viszont, hogy függetlenül attól, hogy mit streamelnek a legtöbbet, a nézők nem feltétlenül azokra kíváncsiak. Így ha nem is teljesen, de a legnépszerűbb, pontosabban a legnézettebb játékok októberi toplistája a fentitől eltérően alakul.

Az első természetesen a LoL, amit nagyon úgy tűnik, hogy hiába temetnek össze-vissza, még mindig a legtöbbet streamelt és a legtöbb nézőt megmozgató játék. Rögtön mögötte a FIFA 22 következik, aztán az Amazon MMO-ja, a New World, a negyedik legnézettebb azonban egy műsortípus és nem egy játék bizonyult. És nicsak, mi az ott a végén, talán csak nem egy GTAV?

Ami érdekes lehet még, hogy történet-alapú single plyer játék a top10-ben a hetedik Far Cry 6, amit ezután a 17-18. helyez a The Dark Pictures és a Galaxis Őrzői követnek. A nemzetközi porondon is teljesen más a trend mint itthon. Világviszonylatban a beszélgetős műsorokat nézik a legtöbben, ezt követi a LoL, a harmadik legnézettebb a GTAV, negyedik a DOTA2, míg ötödikként a CS:GO integet.

Ezzel játszott…

… a TheVR: a srácok sikere talán azon is áll, hogy nem nagyon hagyják magukat beskatulyázni. Mindenféle műsor, mindenféle játék megy náluk, a változatosságra tehát nincsen panasz. Októberben a beszélgetős műsoraik mellett futott még a Far Cry 6, az Age of Empires IV, a The Dark Pictures Anthology: House of Ashes, a Project Nightmares, a Demon Slayer, a Back 4 Blood, a Battlefield 2042, a Metroid Dread, és a Diablo 2: Resurrected.

Nessaj: azért a magyar pingvint sem lehet változatlansággal vádolni, ugyanis ő is igen színes játékpalettát vonultatott fel októberben. Futott nála a FIFA 22, a Kena: Bridge of Spirits, a Far Cry 6, a Timberborn, a Battlefield 2042, a Metroid Dread, a Back 4 Blood, a Youtuber’s Life 2, a Police Simulator, a Riders Republic, a The Dark Pictures, a Guardians of the Galaxy, és a Darkest Dungeon 2.

KriszhAdvice: nos, az egyik legnagyobb magyar streamer teljesen átadta magát a New World-nek, ami azt jelenti, mint ami korábban a Fortnite-os időszakában is jellemző volt rá. Vagyis, hogy csak ezzel az egy játékot pörgette a hónapban.

CristijAn: nos, a feltörekvő streamert leginkább a kiszámíthatósága miatt is kedvelik a nézői, illetve azért is, mert igen jól rúgja a virtuális bőrt. Ebből pedig már sejthető, hogy ő leginkább a FIFA legújabb etapjával töltötte az élőit.

Ruben: nem is nagyon hogyan kezdjem, de ha szülőként olvasod a sorokat, akkor jobb ha tudod, hogy a gyerekedet semmiképp se engedd Ruben streameket nézni. A streamer az utóbbi években jelentős változáson esett át a kezdeti Fortnite időszak után, mostanság javarészt szerencsejátékokat közvetít.

Vizicsacsi: a legendás játékos visszatért, és mi mást is streamelhetne ideje nagyobbik részében mint League of Legends-et? Na, ugye!

Suri: aki szereti a GTA V-öt, annak Zsozé atyánk után Surit is csekkolhatja. A Rockstar mókája mellett azért nem volt rest mást is elindítani, így futott még nála a Forewarned, a The Dark Pictures, az Among Us, a CS:GO, és a Shieldwall.

AdamKissAK: Ádám alaposan kivette a részét a LoL streamekből, hiszen nála is ezt láthatták a leggyakrabban a nézői. Emellett néha pókerezett és félkarú rablózott, de elindította a World of Warships-et is.

A statisztikákat a TwitchTracker és a SullyGnome segítségével gyűjtöttük ki. A borítóképet a TheVR hivatalos Instagram oldalán található kép felhasználásával készítettük.

https://leet.hu/?s=%22rx+6600%22&post_type=product

×