A Nintendo az évek során mát többször is bebizonyította, hogy vele aztán tényleg nem éri meg szórakozni.

Egészen elképesztő mértékű büntetést kaphat az a férfi, aki feltörte a Nintendo Switch rendszerét, hogy az képes legyen futtatni a nem hivatalos forrásból szerzett játékokat. Emberünk bűne természetesen itt nem állapodik meg, mert a megoldását az interneten pénzért árulta, továbbá olyan oldalakat is üzemeltetett, ahonnan illegálisan tölthettek le Switch-játékokat.

A most 51 éves kanadai Gary Bowser (igen, tényleg így hívják) a vádirat szerint már 2013 óta foglalkozik Nintendo-konzolok feltörésével és a szerzői jogvédett játékok terjesztésével. A férfi egy vádalku keretében beismerte, hogy tagja annak a Team Xecuter nevű csoportnak, amely hardveresen és szoftveresen is megkerülte a Nintendo Switch rendszerét, mellyel akkor sem álltak le, amikor a japán vállalat emiatt frissített a hibrid konzolján.

A hacker csapat 2013 óta több tíz millió dollárt keresett az eszközök és a kalózjátékok/reklámfelületek értékesítéséből, amiből elmondása szerint Gary mindösszesen csak 320.000 dollárt, körülbelül 108 millió forintot kapott. Mindennek ellenére a TorrentFreak információi szerint az ellene felhozott 11 bűncselekményből kettőt vádalku keretében bevallott, cserébe elengedték a többi kilencet. Ez azt jelenti, hogy ha a bíróság végül ítéletet mond, a férfi akár

10 évnyi börtönbüntetést és 4,5 millió dollár, nagyjából 1,3 milliárd forint kártérítés megfizetésére büntethetik. A férfi mindennek tudatában vallotta bűnösnek magát.

A Nintendo szerint a Team Xecuter nagyjából 65 millió és 150 millió dollár közötti összegű szerzői jogi jogsértésekből származó teljes veszteséget okozott nekik, így a csapat tagjainak mindezen a bírósági ügyön túl egy polgári peres eljárással is számolniuk kell.

via – Ars Technica

×