Azok a Minecraft játékosok, akik megpróbálnak hozzáférni egy lopott fiókhoz, azzal együtt egy zsarolóvírust töltenek le.

A FortiGuard Labs kiberbiztonsági cég október 28-i kutatása szerint a lopott „alt” fiókokat használni próbáló Minecraft játékosok zsarolóvírus-támadás áldozataivá válnak Japánban. A cég állítása szerint az úgynevezett Chaos ransomware vírus egy változata a Minecraft játékosokat célozza meg a lopott Minecraft-fiókokban, szöveges fájlnak álcázva magát.

A Minecraft csalók tehát fiókokat próbálnak lopni, de ehelyett vírusokat töltenek le.

A Minecraft ransomware vírust a japán Minecraft fórumokon teszik közzé, és egy szöveges fájl segítségével tévesztik meg vele az áldozatokat. Nyilván sokan azt gondolják, hogy ez egy szövegfájl, de valójában egy vírus. A letöltés után az áldozatok megnyitják a „szövegfájlt”, és a vírus már szépen teszi is a dolgát. A vírus elkezdi titkosítani a kisméretű (körülbelül 2 MB méretű) fájlokat, és random kiterjesztést ad nekik. A 2 MB-nál nagyobb, meghatározott fájlkiterjesztésekkel rendelkező fájlok visszavonhatatlanul megsemmisülnek. A vírus törli a fájlok biztonsági másolatait is, így az áldozat soha nem tudja visszaállítani azokat.

A titkosítási folyamat befejeztével egy „Olvass el” szöveges fájl jelenik meg az asztalon, amely arra kéri az áldozatot, hogy fizessen, ha nem akarja elveszíteni a fájljait. A vírus az asztal hátterét is megváltoztatja. A váltságdíj nem nagy összeg, 17 dollár, de elrettentésnek elég. A vírust egyébként kifejezetten a japán játékosoknak készítették.

Hát, így is meg lehet szivatni azokat a csalókat, akik lopott Minecraft fiókkal teszik tönkre mások játékát.

https://leet.hu/shop/halloween/

×