A Heroic, a MOUZ és az Astralis is megnyerte az utolsó meccsét, így végül mindhárom csapat kiszenvedte a továbbjutást.

Kedden útjára indult a PGL Major Stockholm 2021, amely a pénteki játéknapon a 2:2-es mérleggel álló csapatok meccseivel kecsegtetett. A magyar nyelven a Leet Esport csatornáján követhető eseményen az Astralis, a Heroic és a MOUZ is bebiztosította részvételét a Legends Stage-ben, míg a Movistar Riders, a BIG és a Spirit egyaránt kiesett.

Pénteki eredmények

  • Heroic 2-0 Movistar Riders (16:7, 16:14)
  • MOUZ 2-1 BIG (10:16, 16:12, 16:12)
  • Astralis 2-0 Spirit (16:8, 16:12)

Ezzel tehát teljessé vált a Legends Stage mezőnye, ahova a nyolc előzetesen kvalifikált csapat mellé, megérkezett további nyolc együttes a Challengers Stage-ből. Összességében nagy meglepetés nem történt, de az mindenképp kiemelendő, hogy az Astralis, a Heroic és a MOUZ is csak öt meccsen biztosította be a következő szakaszt.

Pozitív meglepetésként kiemelhetjük a Copenhagen Flames, az Entropiq és az ENCE menetelését (sorrendben 3-0, 3-1, 3-1), amelyektől számítottunk a továbbjutásra, de még a vártnál is könnyebben tették ezt. Továbbá megemlítést érdemel a másik 3-0-ás csapat, a FaZe is, amely rácáfolt a szakértők előzetes várakozásaira és simán, bukott pálya nélkül továbbjutott.

 

 

 

Szombati menetrend

  • 11:00 – Evil Geniuses vs FaZe / G2 vs CPH Flames
  • ~12:15 – Gambit vs ENCE / Liquid vs Entropiq
  • ~13:30 – Vitality vs Virtus.pro / NAVI vs Heroic
  • ~14:45 – NIP vs MOUZ / FURIA vs Astralis
  • ~16:00-tól – A korábbi mérkőzés függvényében sorsolás és újabb 4-4 BO1-es mérkőzés

Ami a formátumot illeti, gyakorlatilag kezdődik minden előről, hiszen a Legends Stage során négy ugyanolyan lefolyású napot láthatunk majd, mint korábban a Challengers Stage alatt. Ennek fényében a szombati játéknapon összesen 16 BO1-es mérkőzés lesz, amelyek párosával kerülnek megrendezésre.

Nyereményjáték

Ne felejtsétek, a PGL Major Stockholm során számtalan értékes jutalmat lehet majd megkaparintani, így érdemes gyűjteni a pontokat, vegyetek részt a nyereményjátékokon és a legfontosabb, hogy élvezzétek a közvetítést! Találkozunk 11 órakor, sok szeretettel várunk mindenkit!

×